Een eigen zichtrekening voor mijn kind?

We geven je 5 goede redenen waarom

Een eigen zichtrekening voor mijn kind?

We geven je 5 goede redenen waarom

Naar de middelbare school, een verjaardag of een plechtige communie … het zijn die sleutelmomenten waarop nog maar eens duidelijk wordt dat kinderen steeds sneller naar zelfstandigheid zoeken. KBC helpt alvast op financieel vlak. Want met een jongerenrekening zetten jongeren hun eerste stappen in dagelijks bankieren. Stappen die jij als ouder perfect kunt volgen.

1. Handig, het hele schooljaar door

Als je kind naar de middelbare school zijn er regelmatig situaties waarbij hij of zij vaker centjes nodig heeft. Denk maar aan de broodjes voor tijdens de middag, op stap met de trein of na de lesuren chillen met de vrienden. Een eigen bankkaart komt in zo'n situaties goed van pas.  

2. Hou zelf een oogje in het zeil

Zichtrekening voor mijn kind een goed idee

Met een jongerenrekening bij KBC heb je als ouder alle touwtjes in handen.

  • Het zakgeld van je kind stort je gewoon op de rekening. Jij kiest het bedrag, je kind leert zelfstandig met zijn eigen geld om te gaan. Bovendien gaat het snel want overschrijven tussen KBC-rekeningen gebeurt onmiddellijk.
  • Jij bent wettelijke vertegenwoordiger van de rekening en kunt dus altijd een oogje in het zeil houden via KBC Touch of KBC Mobile.

3. Een bankkaart wint het van cash

Geef je als ouder nu het best wekelijks wat cash of stort je het op een rekening?

Als jongeren hun bankkaart verliezen is de kans zeer klein dat ze ook het saldo op de rekening kwijt zijn. Dat is alvast een geweldig voordeel van een rekening ten opzichte van cash geld. Verder kunnen jongeren bij elke bank in België en Europa gratis geld opnemen. Hebben ze geld nodig? Dan halen ze dat gewoon zelf.   

4. Een zichtrekening voor kinderen is gratis

Je kunt een zichtrekening openen voor je kind vanaf de leeftijd van 11 jaar. Je kind profiteert gratis van heel wat voordelen, zoals kosteloos geld opnemen in België en Europa, een gratis gepersonaliseerde bankkaart en toegang tot mobile banking.

  • Een bankkaart met foto die je 2 keer per jaar gratis kunt vervangen
  • On the go bankieren met smartphone via KBC Mobile
  • Geldopnemingen aan publieke geldautomaten en aan het loket
  • Voor jongeren van 11 tot en met 17 jaar gelden trouwens lagere uitgavelimieten

5. Exclusief voor jongeren: KBC K'Ching

Met KBC K'Ching heeft KBC als eerste bank in België en Europa een smartphone app ontwikkeld speciaal voor jongeren. De app is gebruiksvriendelijk en op maat van de behoeften van jongeren. Zo kan hij of zij het saldo van de rekeningen raadplegen, overschrijvingen doen en geld afhalen zonder bankkaart aan een KBC-automaat. Daarnaast zit er ook een hoog fun gehalte in de app met speelse thema’s die de jongeren zelf kunnen aanpassen en elke dag nieuwe weetjes. Een onmisbare en leuke app dus voor jongeren.

In enkele klikken online geopend

In enkele klikken en 100% online een zichtrekening

Een rekening in enkele klikken via pc of tablet

 

Meer info

  • Productfiche KBC-Plusrekening
  • Reglement KBC-Bankkaart
  • Pakketreglement
  • Algemene bankvoorwaarden

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen