Forfaitage

Wat als uw klant niet meteen kan betalen? Forfaitage kan de oplossing zijn.

Forfaitage

Wat als uw klant niet meteen kan betalen? Forfaitage kan de oplossing zijn.

Wat als uw klant de rekening niet meteen kan betalen? Hoe kunt u, zonder risico, toch doorgaan met de verkoop? Scarlet Janssen, manager treasury en investeerdersrelaties bij Jensen-Group, getuigt.  

Jensen, een bloeiend bedrijf

Van wastunnel tot vouwmachine, Jensen produceert alles om de hedendaagse industriële wasserij uit te rusten. “En dat doen we met resultaat. Als wereldspeler realiseren we meer dan de helft van onze omzet in de Europese markten, maar ook buiten Europa winnen we terrein, met bloeiende units in Amerika en Azië. Die groei is het resultaat van onze vruchtbare aanpak: met minstens 23 servicecenters verspreid over de wereld zitten we dicht bij onze klanten en kunnen we hun noden optimaal inschatten.” 

Betalingsmoeilijkheden bij klanten, een bedreiging voor het werkkapitaal

Maar soms ondervinden klanten moeilijkheden om hun investeringen te financieren. “Onze diensten worden dan geconfronteerd met vragen over uitstel van betaling. Maar Jensen-Group is geen bank. We willen onze balans niet belasten met zulke financieringen. Natuurlijk willen we tegelijk het risico op slechte debiteuren vermijden. Het werkkapitaal van Jensen-Group vormt een hele hap, omdat start en einde van een project vaak maanden uit elkaar liggen. Eind 2014 hadden we 75 miljoen euro werkkapitaal op een balanstotaal van 157 miljoen euro.”

De oplossing? De bank betaalt de factuur

KBC zorgde ervoor dat Jensen-Group niet moest financieren, maar dat de afnemer toch uitstel van betaling kreeg. Werkkapitaal, balans én klant varen er wel bij.

information-expr-quote--glyph
De bank nam onze vordering bij een Britse klant over. Wij moesten alleen voor een kredietverzekering zorgen.

Scarlet Janssen, manager treasury en investeerdersrelaties bij Jensen-Group

“Dankzij forfaitage kreeg onze klant 24 maanden uitstel om zijn factuur te betalen én Jensen werd meteen betaald voor geleverde diensten. Het was een primeur voor ons, en zeker voor herhaling vatbaar.” 

De sterke balans van Jensen-Group heeft zonder twijfel een rol gespeeld bij het opzetten van de constructie. “Dat helpt natuurlijk. Maar dat is dan ook precies wat we voor ogen hadden: onze balans zo gezond mogelijk houden. En dat heeft KBC perfect begrepen.”

Meer weten?

Contacteer je relatiebeheerder

Fullservice autoleasing

Bent u op zoek naar een fullservice-autoleasingformule? Dat is nu net de kracht van KBC Autolease.

Debiteurenbeheer en factoring

Op zoek naar een oplossing voor een optimale cashflow? Ontdek alles over debiteurenbeheer en factoring.

Importforfaiting

Wilt u betalingsuitstel voor de importeur en betalingszekerheid voor de exporteur? Overweeg importforfaiting.

Autolease voor lichte vrachtwagens

Op zoek naar een leasingformule, zonder kopzorgen, voor uw lichte vracht? Ontdek KBC Fullservice autolease.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.