Samen duurzamer ondernemen

Contacteer je relatiebeheerder
Meer info

Nieuwe thema's over duurzaamheid

KBC Corporate Banking organiseert in samenwerking met Encon een webinar over duurzaam waterverbruik.

KBC als partner in je duurzaamheidstransitie
 

De klimaattransitie is voor de samenleving en de economie een prioriteit, en ook KBC heeft de noodzaak van duurzamer ondernemen goed begrepen. We willen onze negatieve eigen impact op de samenleving en het milieu verkleinen, en tegelijk onze positieve impact vergroten, samen met die van andere bedrijven. We helpen bedrijven in hun duurzaamheidtransitie, maken ze weerbaar voor toekomstige risico’s én zorgen voor de welvaart van de volgende generaties. Op die manier bewegen we allemaal samen mee met de ambitieuze Europese doelstelling: het eerste klimaatneutrale continent worden (EU Green Deal).

529086083

Samen doen - samen bewegen

We ondersteunen bedrijven met financieel-economische oplossingen voor hun toekomstgerichte projecten. Zo zorgen we voor duurzame kansen op groei.
We helpen bedrijven in hun zoektocht naar inspiratie en expertise. We organiseren webinars en delen informatie en testimonials van bedrijven uit ons netwerk. Ook vanuit ons partnership met Encon delen we expertise.

Laat je inspireren door andere ondernemers

Al heel wat bedrijven konden rekenen op de ondersteuning van KBC Corporate Banking bij het zetten van stappen om hun bedrijfsactiviteiten duurzamer te maken. Laat je inspireren door onderstaande verhalen om ook jouw bdrijf te verduurzamen.
Hou deze pagina zeker in de gaten, er zullen regelmatig nieuwe verhalen te lezen zijn!

Brouwerij Haacht aan het woord

Boudewijn Van der Kelen, CEO van Brouwerij Haacht vertelt hoe KBC voor een financiële oplossing zorgde voor de ontwikkeling van hun duurzamere brouwproces.

Brouwerij Haacht aan het woord

Ion aan het woord

Volgens Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren, CEO’s van Ion, zorgde KBC voor een verdere bewustwording op het vlak van duurzaamheid en financierde het duurzamere vastgoedprojecten.   

Ion aan het woord

Deceuninck aan het woord

Bruno Humblet, CEO van Deceuninck, kon op KBC Corporate Banking rekenen bij het verzamelen van de nodige financiële middelen om onder andere duurzaamheidsprojecten te realiseren. 

Deceuninck aan het woord

H. Essers aan het woord

Gert Bervoets, CEO van H.Essers, heeft het over het feit dat KBC mee heeft geïnvesteerd in trekkers van de nieuwste generatie, energiezuinige gebouwen, zonnepanelen en windmolens. 

H. Essers aan het woord
Meer getuigenissen

Wil je samen met KBC duurzamer ondernemen?

Contacteer je relatiebeheerder

Onze oplossingen voor duurzamer ondernemen

Inspireren
Laat je inspireren over duurzaamheid en de ervaringen van andere ondernemers. We nodigen je graag uit op de webinars van onze partner Encon en publiceren ook geregeld artikels en nieuwsbrieven over duurzamer ondernemen.
Ontdek onze webinars

Financieren
Met kredieten en verzekeringen op maat zorgen we ervoor dat bedrijven hun dromen kunnen omzetten in duurzame bedrijfsactiviteiten. Daarnaast zorgen we mee voor duurzame oplossingen voor de mobiliteit en het personeel.

Begeleiden
Professioneel advies en hulp in je duurzaamheidstransitie krijg je van je vertrouwde relatiebeheerder. Hij kan je ook in contact brengen met onze externe partner Encon. Je relatiebeheerder helpt je graag verder.

Wil je samen met KBC duurzamer ondernemen?

Contacteer je relatiebeheerder

“Geen enkele onderneming kan het nog maken om de volgende generatie op te zadelen met de nadelige effecten van haar activiteiten. De samenleving pikt dat niet langer. De omslag naar een duurzame onderneming is geen vrijblijvende keuze, het is een must.”
Wim Eraly, Algemeen Directeur Corporate Banking KBC België