Ken van Aurubis Belgium geniet van zijn high-speed bike

“Als ik toekom op het werk, voel ik me een pak frisser”

Tijdens de zomer van 2019 leverde KBC Fietsleasing zijn 10.000e leasefiets af aan Ken Geeraerts, werknemer bij Aurubis Belgium in Olen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de recyclage van koper en het produceren van specifieke koperproducten. Vandaag polsen we naar Kens ervaringen van de voorbije maanden.

Toen Aurubis de mogelijkheid tot fietsleasing via KBC Autolease voorstelde, was hij niet bij de ‘early adopters’. Maar het duurde niet lang voordat de positieve ervaringen van zijn collega’s hem in het zadel hielpen.  

De ideale fiets voor mijn woon-werktraject

Ken Geeraerts, werknemer bij Aurubis Belgium in Olen

Ken woont in Scherpenheuvel – Zichem. Een heuvelachtige streek in Vlaams-Brabant, op zowat 25 km van Olen. "Vroeger legde ik het woon-werktraject altijd af met de auto. Vandaag is dat gemengd. Ik koos voor een high-speed bike. Voor mijn dagelijkse woon-werkverplaatsing is die fiets bijzonder geschikt. Ik leg de 25 km af in 50 minuten tegenover een halfuur met de auto. Maar de verplaatsingstijd met de auto kan wel eens variëren," geeft hij aan. "Vooral de weersomstandigheden zijn bepalend voor mijn vervoerskeuze. Maar met de herfst in het land, heb ik besloten om toch op zoek te gaan naar aangepaste, degelijk beschermende regenkledij".

Ken werkt in een drieploegenstelsel, met een nachtshift van 22 tot 6 uur. “Verplaatsingen in het donker? Die schrikken me niet af. Mijn fiets heeft een krachtige verlichting, zodat ik me daar geen zorgen over maak”.

Een financieel interessante formule

“Dat ik inging op de mogelijkheid om een fiets te leasen was vooral het gevolg van de financieel uiterst interessante formule. Eerst en vooral is er het aantrekkelijke ruilen van een deel van het brutoloon tegen een hoge fietswaarde. Daarenboven genieten we als Aurubis werknemer ook nog van een fietsvergoeding, waardoor er amper kosten zijn. Zelfs bij slechts 3 woon-werkverplaatsingen per maand is het voor mij een nuloperatie. Ook milieubewustzijn en het gezondheidsaspect spelen mee. Dat laatste voel ik nu al. Als ik op het werk toekom, voel ik me een pak frisser.”

Aangepast rijgedrag

“Jammer dat de fietsinfrastructuur en in het bijzonder de staat van de fietspaden nog veel te wensen overlaat. De topsnelheid van een high-speed bike is veel besproken, maar die 45 km/u is slechts haalbaar met zeer stevig trappen. Zo’n fiets rijdt echt niet vanzelf. Je moet altijd blijven trappen, wat wel helpt om je snelheid aan te passen aan de staat van de weg.”

“Toen ik besliste om voor fietsleasing te gaan was het mijn bedoeling om de auto vaker aan de kant te laten staan. Ook voor kleine boodschappen of een bezoekje aan vrienden neem ik nu zo vaak mogelijk de fiets,” licht Ken toe. “Vandaag lukt dat nog niet altijd. Ik ben aan een verbouwingsproject van onze woning bezig waardoor ik met de auto onderweg nog bouwmaterialen kan kopen. Eens de verbouwing is afgerond, streef ik ernaar de fiets voor minstens de helft van mijn woon-werkverplaatsingen te gebruiken”.

Een gezonde geest in een gezond lichaam...

Bent u zelf werknemer van een bedrijf dat fietsleasing als optie aanbiedt of wilt u samen met uw werknemers genieten van KBC Fietsleasing? Contacteer dan vlug KBC Autolease.

Contacteer KBC Autolease

Autolease voor lichte vrachtwagens

Op zoek naar een leasingformule, zonder kopzorgen, voor uw lichte vracht? Ontdek KBC Fullservice autolease.

Verzekeringen voor uw wagenpark

Een leasingcontract bij KBC afgesloten? Dit wilt u weten over uw verzekering.

Storm-windparken

KBC financiert duurzame en milieuvriendelijke energievoorziening, zoals de Storm-windparken

Ook buurtbewoners betrekken draagt bij tot duurzame projecten

Coöperatieve Storm ontwikkelt windparken met steun van KBC