FLEET beloont VRT voor innoverend mobiliteitsplan

FLEET beloont VRT voor innoverend mobiliteitsplan.

Elk jaar reikt magazine FLEET de prijs Mobility Manager of the Year uit. De prijs gaat naar ondernemingen met een oog voor duurzame mobiliteit. Dit jaar gaat VRT-mobiliteitscoördinator Elien Raport met de prijs lopen.

De strategische keuze voor een totaal duurzaamheidsbeleid als organisatie. De steeds strenger wordende regelgeving rond parkeren in het Brussels Gewest. Dit samen zorgt ervoor dat VRT zijn mobiliteitsplan omgooit. Mobiliteitscoördinator Elien pakt uit met een nieuw plan dat steunt op drie pijlers:

  • verplaatsingen vermijden: telewerk ondersteunen
  • verplaatsingen verduurzamen: modal shift promoten
  • wagenpark vergroenen
     

Van auto naar fiets

VRT moedigt medewerkers aan om zoveel mogelijk de fiets te nemen. Het omarmt massaal het idee van fietsleasing – en de aanvragen stromen binnen. De prima fietsinfrastructuur en aanleg van fietsostrades tussen de grote steden, spelen hierbij een belangrijke rol. En voor de fietsleasing klopt VRT aan bij partner KBC Autolease, die met de KBC Fietsleasing met succes de ecologische zijweg inslaat.

Groen alternatief

Ook de bestaande autoleasing krijgt een make-over. Hoe groener de wagen, hoe minder de medewerker zelf moet bijdragen aan de leasing. Voor een ruime keuze aan elektrische, hybride en CNG-leasewagens rekent VRT exclusief op KBC Autolease. Met succes, want ondertussen bestaat al de helft van de nieuwe wagens uit groene alternatieven.

Voor KBC Autolease is VRT het voorbeeld hoe leasing, zowel auto als fiets, een bedrijf helpt om duurzaam in te zetten op mobiliteit. De Olympus-app, in combinatie met de fiets- en autolease, geeft Elien de mogelijkheid om het multimodale mobiliteitsplan flexibel in te zetten. In de toekomst wilt ze het plan nog verder uitrollen. En daaraan draagt KBC Autolease graag een steentje bij.

Zelf meer informatie nodig?

Contacteer KBC Autolease