Nieuws: Dag van de Ondernemer

Nieuws: Dag van de Ondernemer

KBC wil jou op deze Dag van de Ondernemer ook van zijn kant expliciet bedanken dat jij onderneemt. Want het ben jij die het toch maar elke dag opnieuw doet, aan de kar trekt, werkgelegenheid creëert … Daarom een dikke merci!

Wat is de Dag van de Ondernemer?

"Vandaag bestaat er een 'dag' voor zowat alles: de Dag van de Jeugdbeweging, de Dag van de Klant, Secretaressedag ... Vreemd genoeg bestond er tot vorig jaar nog geen Dag van de Ondernemer.

Een koffiebar uitbaten

Nochtans is het economische en maatschappelijke belang van ondernemers onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs, en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en veerkracht in de schijnwerpers staan," aldus Karel Van Eetvelt van UNIZO.

"Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en veerkracht in de schijnwerpers staan."

Karel Van Eetvelt, UNIZO

Elke derde vrijdag van november is sindsdien de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop het ondernemerschap en de ondernemers positief onder de aandacht moeten komen.

Die derde vrijdag van november is niet toevallig gekozen. Elke derde week van november vindt de Global Entrepreneurship Week plaats. Een week waarin wereldwijd campagne wordt gevoerd om ondernemerschap te promoten. UNIZO roept andere organisaties en instellingen op om mee initiatieven en acties te ontwikkelen op de Dag van de Ondernemer.

Hoe?

Dag van de ondernemer: een intitiatief van Unizo

Vrijdag 20 november 2015 staat de ondernemer centraal. Je zult er niet omheen kunnen. De kleurrijke tattoo is het symbool van de dag. Het symbool van ondernemerschap.

Een terugblik op 2014

Media

Het Laatste Nieuws bracht een speciale krant uit. Radio 1 stond in de voormiddag in het teken van de ondernemer en Radio 2 paste doorheen de dag zijn programmatie aan. 's Avond kon je op Kanaal Z een speciale uitzending zien over de Dag van de Ondernemer.

Politiek

Ondernemers verdienen meer dan ooit respect. 15 politieke tenoren namen op vrijdag 21 november 2014 de plaats in van ondernemers. 20.000 ondernemers kregen die dag een persoonlijke felicitatiekaart toegestuurd van Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering.

Evenementen 

Om de dag af te sluiten werden twee evenementen georganiseerd. De KMO-Laureaat (in Willebroek) en het Feest van de Ondernemer (in de Versuz in Hasselt). UNIZO Vlaams-Brabant breide er zelfs een vervolg aan op zaterdagavond met de Nacht van de Ondernemer (Garage VW Jennes, Boortmeerbeek).