Overgangsmaatregelen ‘verstrenging verlaagd btw-tarief voor renovaties’ zijn bekend

09.12.2015

Overgangsmaatregelen ‘verstrenging verlaagd btw-tarief voor renovaties’ zijn bekend

Verstrenging verlaagd btw-tarief

Eerder kondigde de federale regering een verstrenging van de voorwaarden voor het verlaagde btw-tarief voor renovaties aan. Zo zal het verlaagde btw-tarief van 6% voor renovaties vanaf 2016 maar gelden als je woning minstens 10 jaar oud is. Lees zeker het artikel ‘Federale regering verstrengt voorwaarden voor verlaagd btw-tarief voor renovaties’. Overgangsmaatregelen waren toen nog niet bekend.

Ondertussen zijn de overgangsmaatregelen bekend

Voor verbouwingen aan privéwoningen tussen de 5 en 10 jaar oud kun je nog het verlaagde tarief van 6% genieten tot eind 2017 (uiterste factuurdatum van de uitgevoerde werken) voor zover aan 1 van de volgende voorwaarden is voldaan:

  • De melding of aanvraag voor verbouwing moet uiterlijk op 31-12-2015 bij de dienst Stedenbouw zijn binnengebracht.
  • Je hebt ten laatste op 31-12-2015 een aannemingscontract met ‘vaste datum’ afgesloten. Je kunt die datum aantonen als je bijvoorbeeld in het kader van je aannemingscontract een kredietaanvraag gedaan hebt bij je bank vóór 31-12-2015.

 

Renovatie of verbouwing gepland?

Je wilt je spaarbuffer nog niet aanspreken maar was wel van plan om te renoveren? Kijk dan zeker eens welke lening je het best kiest voor je renovatie.

Gerelateerde artikels