Brochure pachtwet

Brochure pachtwet

Als pachter wil je graag zekerheid over je gronden om aan landbouw te kunnen doen. Een goede kennis van de pachtwetgeving is dan ook van essentieel belang. Daarom hebben voor jou een brochure opgesteld met een gedetailleerd overzicht van de pachtwet. Zo ben je op de hoogte van je rechten en plichten als pachter.

Wat is de pachtwet?

De pachtwet geldt wanneer een eigenaar van een landbouwgrond (de verpachter) het gebruik ervan voor een bepaalde duur afstaat aan een huurder (de pachter) tegen een bepaalde prijs. Dat kan in de vorm van vruchtgebruik of verhuur. 

Wil je graag meer informatie of gepersonaliseerd advies?

Wij staan voor je klaar in je regionaal land- en tuinbouwkantoor.

Bekijk de brochure

Op zoek naar een land- en tuinbouwexpert? Stap eens binnen bij FarmCafe.

Als land- of tuinbouwer ben je het grootste deel van je tijd bezig op het land, in de serres, tussen de dieren … Altijd iets om handen, druk in de weer. Maar niemand weet beter dan jij dat je job veel meer is dan dat. Groeien, uitdagingen aangaan, reglementeringen opvolgen, technologische ontwikkelingen bijhouden, enz. En daar stel je je soms misschien vragen bij. Gelukkig is er één plek waar je met al die vragen terecht kunt: FarmCafe.

Aan de slag met de wensen van de Vlaamse land- en tuinbouwer

De land- en tuinbouwwereld is de jongste jaren behoorlijk veranderd. In 2000 telde Vlaanderen nog 40 000 land- en tuinbouwbedrijven, vandaag zijn het er minder dan 20 000. Gelukkig hoeft dat niet per se slecht nieuws te zijn. Want door die veranderingen is ‘de hedendaagse landbouwer’ ook meer dan ooit een manager geworden voor alle aspecten van zijn/haar bedrijf.

Kan ik een landbouwgrond huren/verhuren?

Wil je landbouwgrond (ver)huren? Daarvoor moet je de pachtwetgeving kennen.