Doe aan ledenbinding met een lidkaart

Beheer je een vzw of feitelijke vereniging? Versterk de band met je leden met een joyn-lidkaart.

Doe aan ledenbinding met een lidkaart

Beheer je een vzw of feitelijke vereniging? Versterk de band met je leden met een joyn-lidkaart.

Zou het niet leuk zijn, mocht jouw vereniging eigen lidkaarten hebben? Een lidkaart is namelijk een uitstekende manier om je leden te verbinden: met je vereniging én met elkaar. Ze maakt het lidmaatschap officieel.

Een lidkaart? Dit zijn de voordelen!

Doe aan ledenbinding met een lidkaart van Joyn

Een lidkaart geeft een gevoel van samenhorigheid. Je leden zijn 'officieel lid' van je vereniging en daar is de lidkaart het bewijs van. De lidkaart kan ook gepersonaliseerd worden. Vaak vermeldt ze de voor-en familienaam van het lid, eventueel met een foto of de geboortedatum. Dat maakt het persoonlijk.

Door het vermelden van bijvoorbeeld de jaargang op de lidkaarten, kun je als medewerker meteen zien of een persoon ook dit jaar nog lid is van je organisatie. Dat kan belangrijk zijn bij het toekennen van bepaalde voordelen voor leden. Bovendien maak je van het hernieuwen van het lidmaatschap een leuk moment: "Bedankt voor het vertrouwen, hier is je nieuwe lidkaart".

Koppel nog meer extra voordelen aan de kaart voor je leden (zoals voorrang op ticketverkoop, gratis toegang of korting op de aankoop van je materiaal), dan versterk je het ‘community-gevoel’ nog meer. Zo maak je lidmaatschap nog interessanter, want het levert allerhande voordelen op.

Het joyn-aanbod

Onze partner joyn biedt gepersonaliseerde clubkaarten met klantenkaartfunctie die je bij lokale handelaars kunt gebruiken. Wat is het voordeel van dit aanbod van joyn?

  • Lidkaarten met de kwaliteit van een bankkaart
  • 1 zijde van de kaart kan jouw vereniging voor 100% personaliseren
  • Toegang tot het volledige joyn-netwerk, waardoor de lidkaart ook als digitale klantenkaart te gebruiken is bij alle aangesloten handelaars
  • Joyn sponsort jouw vereniging voor elke nieuwe handelaar of vereniging die je kunt overtuigen om toe te treden tot het joyn-netwerk
  • Eens je een joyn-lidkaart hebt, kan je er bij handelaars voor kiezen om je gespaarde punten te 'doneren' aan je vereniging. Op dat moment zal de handelaar een bedrag overmaken aan de vereniging ter waarde van je gespaarde punten.

Laat joyn je vereniging sponsoren

Spreek lokale handelaars aan en overtuig hen om toe te treden tot het joyn-netwerk. Voor elke nieuwe handelaar die je kunt overtuigen, sponsort joyn. Niet alleen jouw vereniging vaart er wel bij! Het voordeel voor je leden is dat ze met hun lidkaart tegelijk ook een digitale klantenkaart hebben bij deze handelaars. Daarmee kunnen ze digitale punten sparen voor kortingen of gratis producten. Het voordeel voor de handelaar is dat hij de leden van je vereniging aan zich bindt.

Interesse?

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe richt ik een vereniging op?

Hoe richt ik een vereniging op?

Steven Mathei

De kogel is door de kerk: je bent van plan om, samen met een paar anderen, een vereniging op te starten. Maar hoe begin je daar nu aan? Een aantal stappen mag je zeker niet vergeten!

Een evenement organiseren: hoe begin ik eraan?

Een evenement organiseren: hoe begin ik eraan?

Anja Verbruggen

Bij het organiseren van een evenement komt heel wat kijken. KBC ondersteunt je met tal van initiatieven.

Hoe geef ik een bestuurswissel door aan de bank?

Hoe geef ik een bestuurswissel door aan de bank?

Anja Verbruggen

Is er een bestuurswissel in je vzw of feitelijke vereniging? Geef die dan snel door aan je bank.

Hoe kan ik mijn vereniging verzekeren?

Hoe kan ik mijn vereniging verzekeren?

De juiste verzekering voor je vereniging hangt af van je werking. Organiseer je een evenement? Dan sluit je het best een extra verzekering af.