Blog: Les Lisettes, twee vriendinnen, één webshop

An De Schutter en Inez Van Herck zijn beiden gepassioneerd bezig met naaien. Samen besloten ze een webshop te openen.

Blog: Les Lisettes, twee vriendinnen, één webshop

An De Schutter en Inez Van Herck zijn beiden gepassioneerd bezig met naaien. Samen besloten ze een webshop te openen.

Een eigen webshop, dat is niet niets. Een webshop starten met een vriendin, dat is dubbele fun! We interviewden An De Schutter en Inez Van Herck, de eigenaressen van Les Lisettes in Aartselaar en vroegen hen hoe het allemaal begon …

De naaimicrobe te pakken

Toen Inez Van Herck enkele maanden geleden besloot om zich te wagen aan naailessen, kwam ze bij An De Schutter terecht. En ja, al snel sprongen de naaimicroben over. Het was altijd al Ans droom geweest om een naaiwinkeltje te beginnen. Toen ze plots een pand zag dat haar aansprak, vroeg ze Inez om eens mee te gaan kijken en haar mening te geven. Het pand bleek perfect, de ideeën begonnen te groeien …

De aankopen die via onze webshop gebeuren, zijn erg makkelijk bij te houden. Wanneer iemand een bestelling plaatst, ontvangen we automatisch een mailtje.

An De Schutter, Inez Van Herck - Les Lisettes

Waarom doen we dit niet samen?

Les Lisettes

Met dat pand op het oog, de passie voor naaien en de interesse in ondernemerschap, stelde An de vraag aan Inez: ‘Waarom doen we dit niet samen?’ Waarop de dames met een grote portie energie aan hun avontuur begonnen.

Van idee naar winkel, begin met een financieel plan

“Toen we besloten hadden een winkeltje te openen, zijn we er meteen 100% voor gegaan”, zegt Inez. “Leveranciers gezocht, de nodige gesprekken gevoerd, een boekhouder gecontacteerd om samen met ons een financieel plan op te stellen, enz.” An en Inez zetten meteen alles op alles. “En na enkele dagen hebben we KBC gecontacteerd om ons financieel plan samen met ons te bekijken.”

“Helaas bleek de financiering van ons project niet zo eenvoudig als we zelf dachten, maar dankzij de geweldige hulp van Ellen Spessens (adviseur Ondernemers en Vrije Beroepen, KBC-kantoor Bornem) kwamen we toch tot een goede en haalbare oplossing”, aldus An. “En we kregen ook wat financiële hulp van externen, waarvoor heel veel dank.”

Van elektronisch betalen in de winkel tot webshop

Les Lisettes

“Ellen maakte elektronisch betalen mogelijk in onze winkel. Ze kwam langs, legde ons de mogelijkheden uit en wij moesten gewoon maar kiezen. Net voor ze doorging, vermeldde ze nog kort even dat KBC ook de mogelijkheid biedt om een eigen webshop te ontwikkelen. En op dat moment ging er bij ons een belletje rinkelen. ‘Is dat ook niet iets voor ons, een webshop?’” aldus An, "wat we in de winkel doen, kunnen we ook online, toch?"

Een webshop, zoveel voordelen!

“Als beginnende zelfstandige is je budget vaak beperkt. Een kant-en-klaar budget om onmiddellijk een eigen webshop te laten ontwerpen en ontwikkelen, hadden we niet. Maar dankzij KBC kunnen we nu toch ook online klanten bereiken. Drie maanden na de opening van onze fysieke winkel, is ook onze webshop live gegaan”, vertellen de dames.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe start ik mijn eigen praktijk als huisarts?

Hoe start ik mijn eigen praktijk als huisarts?

Starten als zelfstandig arts of je eigen praktijk openen? Daar komen heel wat administratieve zaken bij kijken. Hier vind je een handig overzicht van de verschillende stappen die je zult moeten ondernemen. Succes!
Storesquare, de e-marktplaats voor lokale handelaars

Storesquare, de e-marktplaats voor lokale handelaars

Storesquare helpt je met je start in de e-commerce. Zo blijft je winkel op elk uur van elke dag open!
Hoe verkoop ik mijn producten via internet?

Hoe verkoop ik mijn producten via internet?

Kristof De Coninck
Verkopen via een webwinkel is een goede en relatief goedkope manier om meer klanten te bedienen. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe het werkt en hoe je eraan begint.
Wat is schijnzelfstandigheid?

Wat is schijnzelfstandigheid?

Michiel Verhamme
Schijnzelfstandigen zijn werknemers die het statuut van zelfstandige hebben, maar in werkelijkheid een beroepsactiviteit uitoefenen onder het gezag van een andere werkgever. Die werknemers moeten normaal gezien in loondienst zijn.