Wijzigingen algemene en bijzondere voorwaarden groepsverzekering

Wijzigingen algemene en bijzondere voorwaarden groepsverzekering

Heb jij een groepsverzekering gekozen voor je werknemers?

Een verstandige keuze, want het belang van aanvullende pensioenen neemt toe. Dat betekent ook dat de wetgeving voor aanvullende pensioenen almaar strikter wordt. Op 1 januari 2017 volgt daarom een belangrijke nieuwe stap: dan veranderen de algemene en bijzondere voorwaarden van de groepsverzekering voor loontrekkenden.

Waarom nieuwe voorwaarden?

De overheid wil onder andere meer transparantie in de informatie die werknemers krijgen over hun groepsverzekering. Net als bij een loonfiche moeten ze zelf kunnen nagaan wat hun werkgever voor hen heeft opgebouwd. Dat kan vanaf eind dit jaar via www.mypension.be. We moeten de algemene voorwaarden van onze groepsverzekering dus volledig afstemmen op de nieuwe wetgeving. Bovendien maken we van de gelegenheid gebruik om een aantal optimalisaties aan te brengen.

Wat verandert er precies vanaf 2017?

  • Focus op leesbaarheid en transparantie. Meer info.
  • Wettelijke wijziging van het uitkeringsmoment. Meer info.
  • Betaling van je premie afgestemd op loonbetaling. Meer info.
  • Duidelijke beschrijving van jouw verplichtingen en die van KBC. Meer info.
  • Behoud van de waarborg overlijden bij uitdiensttreding. Meer info.
  • Opgebouwde reserves die werknemers meebrengen van vorige werkgever worden apart beheerd. Meer info

Wat verwachten we van jou?

  • In november krijg je een bundel met de nieuwe voorwaarden. Die moet je ondertekenen en terugsturen.
  • Wijs je werknemers de weg naar mypension.be. Daar vinden zij gepersonaliseerde info over hun wettelijk en aanvullend pensioen.

Wil je meer weten over de gewijzigde pensioencommunicatie of hoe je je werknemers kunt informeren over de voordelen van hun groepsverzekeringen en waar ze die kunnen bekijken? Raadpleeg beheer groepsverzekeringen.

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.