KBC lanceert: Zaak met toekomst!

De toekomst zit ‘m in omnikanaal ondernemen, dat is de boodschap die KBC wil overbrengen met zijn nieuwe ondernemerscampagne. Want on- en offline gaan vandaag, meer dan ooit, hand in hand. Ontdek zelf hoe de toekomst van jouw zaak er kan uitzien!

KBC lanceert: Zaak met toekomst!

De toekomst zit ‘m in omnikanaal ondernemen, dat is de boodschap die KBC wil overbrengen met zijn nieuwe ondernemerscampagne. Want on- en offline gaan vandaag, meer dan ooit, hand in hand. Ontdek zelf hoe de toekomst van jouw zaak er kan uitzien!

Digitale toepassingen maken ons dagelijks leven sneller, leuker en aangenamer. Dat geldt voor ondernemers, maar ook voor consumenten. Zo informeren meer consumenten zich bijvoorbeeld via websites en sociale media alvorens over te gaan tot een aankoop. En kopen doen ze dan niet alleen in een winkel, maar evengoed online. Het is dus de consument die kiest wat hij koopt, wanneer, op welke manier en of hij dat on- of offline doet. Gelukkig weet KBC raad! Met de nieuwe ondernemerscampagne zoomt KBC in op de zaak van de toekomst. Ontdek of ook jouw zaak klaar is voor morgen!

Cijfers tonen aan...

Toekomst? Dat is een ruim begrip. Hoe denkt de consument over zijn toekomst als klant? En hoe denkt de ondernemer over de toekomst van zijn zaak? KBC onderzocht het en het resultaat is verbluffend.

De studie van KBC, in samenwerking met Comeos en Unizo, toont aan dat het grootste deel van de consument (64%) fan is van omnikanaal winkelen. Zo heeft 47% van de Belgische consumenten het afgelopen jaar online aankopen gedaan en vindt de helft (49%) van de consumenten dat handelaars best wat meer online aanwezig mogen zijn. In tegenstrijd tot de consument, vinden handelaars het hele online-luik vaak best eng. Zo ziet 52% van de Belgische handelaars de ‘omnikanaaltrend’ als een bedreiging voor hun zaak.

Gelukkig hoeft deze term helemaal niet voor koude rillingen te zorgen, want omnikanaal ondernemen is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Integendeel!

Wat is dat nu precies, dat ‘omnikanaal ondernemen’?

campagne KBC

Zoals het woord zelf zegt, is omnikanaal ondernemen simpelweg ondernemen via verschillende kanalen. Zowel online als offline een service aanbieden waar klanten gelukkig van worden. Daarbij hoeft niet altijd gedacht worden in ‘fysieke winkel’ en ‘webshop’. Je kan ook op vele andere manieren omnikanaal aan de slag.

Kunnen jouw klanten bijvoorbeeld al met hun smartphone betalen in jouw zaak? Of heb je al eens stilgestaan bij de manier waarop je je klanten kan servicen nà sluitingstijd? En heb je er al eens aan gedacht om je klanten online bestellingen te laten plaatsen, welke ze op een tijdstip naar keuze kunnen oppikken in jouw winkel? 

Uiteraard wil KBC ondernemers bijstaan in dit verhaal. Zo wil KBC ondernemers inzichten geven in de behoeften en wensen van de klant van vandaag en hen tonen hoe ze daarop kunnen inspelen. Samen met enkele partners zorgt KBC ervoor dat ondernemers klaar zijn voor morgen. Want elke ondernemer verdient een zaak met toekomst.

Een gloednieuw inspiratieplatform

En om ondernemers een handje te helpen... komt KBC naar buiten met een gloednieuw inspiratieplatform! Op www.zaakmettoekomst.be laat KBC experten aan het woord en vertellen ondernemers hoe zij reeds omnikanaal werken aan de hand van hun succesverhaal. Ben je bakker? Fietsenmaker? Architect? Voor elke sector en elk beroep is er wat wils.

Daarnaast biedt KBC ook enkele producten die jou als ondernemer kunnen helpen helemaal omnikanaal te gaan:

  • KBC-Paypage: Je klant betaalt zijn aankoop in jouw webshop in één vingerknip via de betaalpagina van KBC. KBC-Paypage vergemakkelijkt het leven niet alleen voor de klant, maar ook voor jou! Ontdek snel meer.
  • KBC Touch: KBC Touch maakt het internetbankieren voor ondernemers nog makkelijker. Via deze toepassing switch je makkelijk tussen je zakelijke en prive-omgeving. Handig én overzichtelijk. Ontdek snel meer.