Dit kan allemaal digitaal dankzij KBC

Dit kan allemaal digitaal dankzij KBC

Gepubliceerd op 14 juni 2018 

Betalen met uw smartphone, al uw digitale documenten op één plaats en via uw computer contracten afsluiten met KBC. Er zijn heel wat digitale toepassingen van KBC die u en uw onderneming vooruithelpen.

KBC en Doccle pakken uw papierberg aan

Facturen, uitgavenstaten, contracten … Bedrijven worden nog altijd overspoeld met papieren. KBC en documentbeheerder Doccle scheppen orde in uw archiefkast. Vanaf nu kunt u digitaal getekende contracten, fiscale attesten en uitgavenstaten digitaal ontvangen en bekijken in uw KBC-toepassingen. KBC ging daarvoor in zee met Doccle, dé expert in documentbeheer. Het principe is eenvoudig: u kunt uw administratie doen op één centraal platform. Zodra er een nieuw document beschikbaar is, ontvangt u een mail. U kunt de documenten raadplegen in KBC Touch, KBC Mobile, KBC Business Dashboard en de KBC Business-app. En dat heeft heel wat voordelen:

  • Makkelijk: documenten zijn altijd en overal beschikbaar 
  • Milieuvriendelijk: geen onnodig papierverbruik
  • Overzichtelijk: de informatie is beschikbaar op één locatie

Wilt u het maximale halen uit uw digitaliseringsproject? Maak dan een Doccle-account aan. Dan kunt u uw documenten ook nog eens delen. Door bijvoorbeeld uw boekhouder toelating te geven om uw documenten te raadplegen: tijdswinst gegarandeerd! En goed om te weten: het project is nog maar net uit de startblokken. Gaandeweg zullen er meer mogelijkheden bijkomen.

Digitaal tekenen: nog eenvoudiger

Via de verschillende applicaties die KBC ter beschikking stelt (KBC KBC Touch/Mobile/Business Dashboard/Business), kunnen ondernemers nu al nieuwe kredietcontracten digitaal tekenen. Daardoor is een extra verplaatsing naar het kantoor niet (meer) nodig. Sinds het voorjaar kunnen ook leasing- en rentingcontracten, Payconiq- en Worldline-contracten digitaal getekend worden.
Vanaf de zomer staan er opnieuw uitbreidingen op de agenda en zullen nieuwe waarborgcontracten eveneens via dezelfde weg getekend kunnen worden. En KBC zit niet stil, want in het najaar van 2018 plannen we nog bijkomende mogelijkheden.

Nieuwe QR-code maakt betalen met de smartphone nóg makkelijker

Twee op de drie Belgen hebben zelden cash op zak en zes op de tien willen het komende jaar met de smartphone betalen. Als vooruitziend ondernemer kunt u dus maar beter voorbereid zijn op die betaal(r)evolutie. Steeds meer winkeliers maken daarom gebruik van Payconiq, een mobiele betaaloplossing. Het principe is eenvoudig: klanten betalen niet langer met geld of met een bankkaart, maar met hun smartphone. Dankzij de nieuwe QR-code gaat dat voortaan nog vlotter. Payconiq heeft een heleboel voordelen:

  • Eenvoudig: de klant scant de unieke QR-code aan de kassa of selecteert uw zaak uit zijn lijst. Daarna bevestigt hij de betaling met zijn pincode of vingerafdruk. U hoeft zelf niets meer te doen. De bevestiging van de betaling verschijnt automatisch op uw pc, tablet of smartphone.
  • Veilig: Payconiq gebruikt een streng beveiligd overschrijvingssysteem. Elke communicatie tussen Payconiq en de banken is versleuteld. 
  • Zeker: de betaling met Payconiq is gegarandeerd. Zodra u een betalingsbevestiging ontvangen hebt, bent u 100% zeker van het bedrag.
  • Goedkoop: voor Payconiq betaalt u geen opstart- of abonnementskosten, u hoeft ook geen hardware te kopen. Per verrichting betaalt u 0,06 euro transactiekosten en daarmee is de kous af.

Het Payconiq-systeem kan perfect bestaan naast uw vertrouwde betaalterminal. Sterker nog: Bancontact Company en Payconiq Belgium gaan hun krachten bundelen. Er zitten allicht nog enkele innovaties aan te komen. Zin om met Payconiq aan de slag te gaan? Ontdek er hier alles over.