Wie is jouw match op KBC Vindr?

Wie is jouw match op KBC Vindr?

Gepubliceerd op 12 september 2019 

Al meer dan 9.000 ondernemers gebruiken het netwerkplatform KBC Vindr. En daar hebben ze goede redenen voor. Om ideeën af te stemmen. Voor goed advies bij een kop koffie. Of zelfs om samenwerkingen te bezegelen.

(Wo)man of the match

Alexandra Limage (44) van sprint.transport was een van de allereersten die een profiel aanmaakte op KBC Vindr. “Toen ik in 2008 een failliet transportbedrijf overnam, vroeg ik vaak advies aan concullega’s. 'Hoe regelen jullie de rij- en rusttijden? Hoe sjorren jullie dit soort ladingen vast?' In het begin vonden ze dat waarschijnlijk vreemd, maar na een tijdje begonnen zij mij ook te bellen. Op KBC Vindr doe ik net hetzelfde. Ik vraag heel veel. En ik geef heel veel. Fijn toch, als je zo kunt ondernemen?”

Alexandra werd in 2018 uitgeroepen tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar. En dan te bedenken dat ze 20 jaar geleden begon als chauffeur... met een diploma vormgeving. “De eerste ritjes herinner ik mij nog goed. Ik had nog nooit met een bestelwagen gereden. Doodsbang was ik. Ik ging de baan op met een gammel vehikel zonder achteruitkijkspiegel. De eerste dagen kneep ik het stuur bijna plat”, blikt ze terug.

Alexandra Limage
Alexandra Limage: "Mijn ervaringen van vallen en opstaan wil ik gebruiken om andere ondernemers te helpen."

Door de financiële crisis en door het pover management werd het transportbedrijf in 2008 failliet verklaard. “Wat mijn baas doet, kan ik beter, dacht ik, en toen heb ik het bedrijf gekocht. De start verliep moeizaam. Het was crisis, ik was zwanger en we konden de huur van ons gebouw niet meer betalen. We weken uit naar een goedkopere locatie, maar dat was een ramp. Als het regende zaten er af en toe zelfs padden in het bureau.”

Andere ondernemers helpen

In 2009 trokken de donderwolken weg. Vandaag staat Alexandra aan het roer van een onderneming met 40 werknemers en een vloot van 30 voertuigen. “We proberen ons te onderscheiden door elke dag dezelfde vraag te stellen: als wij een transport nodig zouden hebben, hoe zouden we het liefst bediend willen worden?”

“Mijn ervaringen van vallen en opstaan wil ik gebruiken om andere ondernemers te helpen. Al was het maar omdat ze niet dezelfde fouten zouden maken. Daarom ben ik ook mentor van een jonge modeontwerpster. Een heel andere branche, maar het blijft ondernemerschap. Je kunt immers altijd wat van elkaar leren. Daarom haal ik ook veel uit KBC Vindr. Ik leerde er al ondernemers kennen uit allerhande sectoren: van IT tot decorbouw, van schilderwerken tot poortenfabrikant.

Twee van haar KBC Vindr-matches ontmoette ze al in het ‘echt’. “Berichten heen en weer sturen is fijn ter kennismaking. Maar een babbel bij een kop koffie is makkelijker als je wilt doorpraten.” Of dat een beetje aanvoelt als online daten? “Misschien, maar dan wel strikt professioneel”, lacht Alexandra. “Het fijne aan KBC Vindr is dat het geen commercieel platform is. De match wordt gemaakt op basis van je visie op ondernemen, je interesses, je expertise, enzovoort. Niet op basis van wat je zou kunnen verkopen aan elkaar. Al sluit een match een commerciële samenwerking uiteraard nooit uit. Wat er beter kan aan KBC Vindr? Een app zou een mooie toegevoegde waarde zijn.”

KBC Vindr = win-win

Pieter Beerten
Pieter Beerten: "KBC Vindr maakt het een pak laagdrempeliger en efficiënter om andere ondernemers te leren kennen."

Ook Pieter Beerten van Opticx is een enthousiaste gebruiker van KBC Vindr. Als ondernemer helpt hij bedrijven om hun website en e-commerce te optimaliseren. “Een bezoeker die z’n weg niet meteen vindt of te veel obstakels ervaart, haakt snel af. Mijn doel is om zulke fricties weg te werken en bezoekers te converteren naar klanten. Dat doe ik momenteel vooral voor grote bedrijven. Maar die optimalisaties kun je evenzeer op kleine schaal toepassen, zonder gigantische investeringen”, vertelt Pieter.

KBC Vindr zie ik als een win-win. Elke ondernemer die vragen heeft rond e-commerce of het optimaliseren van websites, help ik graag op weg met advies. Voor mij is het dan weer een interessant kanaal om de vinger aan de pols te houden.

Met welke problemen kampen kmo’s op vlak van e-commerce? Welke oplossingen zoeken ze? Hun vragen helpen mij om mijn service doel- en klantgerichter te maken.

“Voor mij is KBC Vindr ook een fijne manier om contacten te leggen. Op netwerkevents ben ik vaak niet degene die van gezelschap naar gezelschap fladdert en vlotte praatjes maakt”, besluit Pieter. “KBC Vindr maakt het een pak laagdrempeliger en efficiënter om andere ondernemers te leren kennen.”

Zo werkt KBC Vindr

KBC Vindr stappenplan

7900 ondernemers uit 420 sectoren, goed voor 2000 matches! 

Maak je KBC Vindr-profiel aan