Olympus app zorgt voor vlotte mobiliteit

Olympus app zorgt voor vlotte mobiliteit

Gepubliceerd op 8 september 2017 

Klanten van KBC Autolease kunnen dankzij de Olympus-app met een eenvoudige druk op de knop kiezen voor trein, bus, tram, metro, fiets of deelauto als dat in functie van hun bestemming of tijdstip beter uitkomt dan hun leasingwagen. Gebruiker en bedrijf krijgen dan maandelijks een overzichtelijke factuur.

Wat is de Olympus-app?

Het is een handige tool, die ook nuttig is voor zelfstandigen en ondernemers met een (leasing)wagen. Heel wat verplaatsingen die u vandaag met de leasingwagen maakt, kunnen (vaak) sneller en goedkoper gebeuren met het openbaar vervoer of de fiets. Het is echter in de praktijk niet altijd gemakkelijk om vlot verschillende vervoermiddelen te combineren. Dat heeft hoofdzakelijk twee redenen: ofwel omdat leasingwagengebruikers dan zelf voor de kosten opdraaien of omdat dit heel wat administratie met zich meebrengt.

Het Olympus-platform en de bijbehorende Olympus-app brengen hier nu verandering in. Met één druk op de knop zijn immers alle mobiliteitsoplossingen beschikbaar. Dat is uniek in België.

Hoe werkt het?

  • Via het keuzemenu in de Olympus-app kiezen de gebruikers een formule om zich te verplaatsen: de trein, tram, bus, metro of deelfiets. Ze doen dat voor het volledige reistraject of in combinatie met hun leasingwagen, inclusief parkeren.
  • Met deze app kan de gebruiker met zijn smartphone digitaal tickets aankopen bij alle openbaarvervoermaatschappijen – NMBS, MIVB, De Lijn en TEC – maar ook voor de deelfietsen van Blue Bike of Velo. Hetzelfde geldt voor de B-Parking. Alle digitale tickets die u via de Olympus-app aankoopt, blijven in een overzichtsmenu beschikbaar binnen de app.
  • Olympus biedt flexibiliteit én eenvoud: de mobiele app maakt ook het beheer mogelijk van een vooraf bepaald mobiliteitsbudget. Werkgever én gebruiker krijgen maandelijks één factuur. Alle ritten van openbaar vervoer en gedeeld vervoer worden bijgehouden, net als de parkeertijden, en die worden vervolgens verwerkt tot een overzichtelijk rapport. Met dat rapport krijgt het leasingbedrijf of de onderneming een perfect overzicht van het voorbije verbruik. Handig om de kosten onder controle te houden.

KBC Autolease promoot Olympus-app

Omdat KBC Autolease de mobiliteit van de werknemers wil verbeteren, werkt het sinds kort samen met Olympus. KBC Autolease maakt zo de omschakeling van een leasewagenprovider naar een multimobiliteitsprovider. Als ondernemer en zelfstandige denkt u aan uw werknemers. Het is immers in ieders belang dat u en uw werknemers vlot en zonder stress op het werk geraken, toch?

Olympus Mobility is het enige platform dat een diepgaande kennis heeft van openbaar en gedeeld vervoer evenals een link met de systemen van de belangrijkste openbaarvervoermaatschappijen. De digitale interactiviteit biedt een enorme meerwaarde. Olympus Mobility sluit naadloos aan bij KBC Mobility, waarmee KBC gerichter inspeelt op de maatschappelijke trends en technologische ontwikkelingen die vandaag een belangrijke rol spelen bij het uitwerken van oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. De samenwerking tussen leasingmaatschappijen en openbaarvervoermaatschappijen is immers voor beiden voordelig, gelooft KBC Autolease.

De voordelen op een rijtje

Voor de wagenparkbeheerder

  • Eenvoudige facturatie van het gebruik van al uw bestuurders. Geen individuele administratie of bonnen.
  • Olympus vergemakkelijkt in belangrijke mate alternatief vervoer met een positieve impact op het imago.

Voor de gebruiker

  • Eén applicatie voor verschillende vervoersmiddelen (trein, tram, bus), parkings (NMBS-parkings) en deelsystemen (Velo, BlueBike, e.a.).
  • Tickets bestellen via de app.
  • App als legitimatie voor het openbaar vervoer.
  • Duidelijk zicht op het mobiliteitsbudget.

Meer info op: Olympus mobiliteitsplatform

Meer informatie aanvragen kan via olympus@kbcautolease.be