Betalingen met wearables komen eraan

Betalingen met wearables komen eraan

Gepubliceerd op 11 maart 2019

Binnenkort toveren uw klanten niet langer hun bankkaart tevoorschijn, maar tikken ze simpelweg hun armband of ring tegen uw betaalterminal. Science fiction, zegt u? Helemaal niet! Op dit moment testen ruim duizend KBC-klanten zo een wearable uit.  

Wat als … uw klanten geen bankkaart meer nodig hebben om te betalen? Maar ze gewoon afrekenen met hun armband, ring, polshorloge of sleutelhanger? Met dat idee is KBC een groot pilootproject gestart bij 1.000 klanten. Die hebben allemaal een wearable gekregen, een modieus accessoire met dezelfde NFC-technologie als een contactloze betaalkaart.  

De wearable, met ingebouwde chip, is gekoppeld aan hun persoonlijke KBC-Bankkaart. De testers kunnen er contactloos mee betalen bij terminals die daarvoor uitgerust zijn. Het volstaat om de ring, armband, polshorloge of sleutelhanger voldoende dicht tegen het betaaltoestel te houden. Voor bedragen tot en met 25 euro hoeven ze geen pincode in te geven. Daarboven moeten ze wél een pincode ingeven, net zoals bij contactloze kaartbetalingen.  

Niet alleen voor techies

Liefst 10.000 KBC-klanten stelden zich kandidaat, veel meer dan de 1.000 testers die we zochten.

Niet te verwonderen, want betalen met een wearable is makkelijk, snel en veilig.

U hoeft niet langer te zeulen met geld of een bankkaart, een horloge volstaat. De eerste reacties van onze pilootgebruikers zijn alvast positief.  

Zo bereidt u zich voor op wearables

De wearables komen er aan, vraag is of u daar klaar voor bent? Eigenlijk is het eenvoudig: 

  • Kijk na of uw terminal contactloze betalingen kan verwerken. In principe is dat geen probleem, want vandaag zijn 90% van de Belgische betaalterminals daar al klaar voor. 
  • Controleer of uw terminal Maestro-betalingen accepteert: ons pilootproject loopt in samenwerking met Mastercard. 
  • Aanvaardt u enkel Bancontact? Dan kunt u momenteel geen betalingen met een wearable ontvangen. 
  • Neem in dat geval contact op met uw KBC-bankkantoor. Zij doen een aanvraag bij Worldline, voor een contract internationale kaarten (Maestro, Visa, Mastercard, V-Pay).
     

KBC speelt pioniersrol

KBC pioniert al langer met contactloos betalen. Al in 2015 konden KBC-klanten als eerste in België contactloos betalen met hun KBC-bankkaart.

In oktober 2018 hebben we Garmin Pay gelanceerd voor Maestro. Klanten met een Garminhorloge met betaaloptie kunnen daar sindsdien hun aankopen mee betalen. Een snelle, veilige, kosteloze en handige manier van betalen voor actievelingen.
 

Meer weten over betaalterminals?

Ontdek meer over contactloos betalen
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.