Zoeken naar rendement

Zonder je comfortzone te verlaten

Zoeken naar rendement

Zonder je comfortzone te verlaten

Slim beleggen: hoe doe je dat?

“Wie een hoog rendement nastreeft op de beurs moet meer risico nemen. En meer risico betekent meer kans op tussentijdse beursschommelingen.”

Dat is al decennia dé manier waarop banken naar je profiel als belegger kijken. Hoe je met schommelingen omgaat, wordt gebruikt als maatstaf voor de parameter ‘risico’. Die bepaalt of je een heel defensieve of heel dynamische belegger bent, of een gradatie ertussen.

Maar naast deze rationele component is er ook een emotioneel beslissingsproces verbonden aan beleggen. Iedereen verschilt in de manier waarop hij of zij tussentijdse stijgingen en dalingen op de beurzen verwerkt. Beleggers met exact hetzelfde defensieve profiel kunnen anders reageren op zulke schommelingen.

Daalt de beurs enkele dagen na elkaar, dan zal defensieve belegger A daar meteen op willen reageren. Terwijl defensieve belegger B misschien de schouders ophaalt en een maand later nog eens naar zijn beleggingen kijkt.

Bij KBC vinden we dat de klassieke aanpak – waarbij alleen rendement en schommelingen de criteria zijn – beter kan. En daarom gaan we nu een stapje verder: ook je gemoedsrust mag een volwaardig beleggingscriterium zijn.

Blijkt dat de adrenaline op de beurzen je ’s nachts wakker houdt? Dan stellen we je een beleggingsoplossing voor die snel en omvangrijk reageert op beursschommelingen.

Schommelingen helemaal uitsluiten kan natuurlijk niet, maar we houden zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren. Dan stellen we je een beleggingsoptie voor die daarmee rekening houdt.

Ben je zelfs niet uit balans te krijgen als de markten bokkensprongen maken? Dan zit je waarschijnlijk beter bij een fonds dat zo’n schommelingen toelaat.

Doordat we de gevoeligheid voor tussentijdse verliezen als bijkomende dimensie toevoegen, heb je beleggingen die beter bij jou aansluiten. Als de zon schijnt op de beurs én als het dondert en bliksemt.

Slim beleggen, dat is met andere woorden zoeken naar rendement zonder nodeloos te moeten piekeren. Zonder nodeloos op te houden met beleggen, waardoor je kans hebt toekomstig potentieel rendement mis te lopen.

Het resultaat? Je voelt je comfortabel bij je belegging en kunt genieten van wat jij belangrijk vindt in het leven.

Hoe kan KBC je daarbij helpen?

We vertrekken vanuit jouw specifieke noden en doelen. Geen kant-en-klare kost, maar beleggen op jouw maat aangepast aan je doelstellingen én emoties.

Beleggen bij KBC