#Hoedoekda, wadisda?

Je hebt je weg gevonden naar #Hoedoekda: nice! Maar wat is dat nu eigenlijk die Hoedoekda? Geloof het of niet, dit platform heeft een bestaansreden en die leggen we graag even uit …

Het leven is al zo kort, dus wil je er gewoon alles uithalen. En wanneer heb je daar het meeste kans toe? Als je jong bent natuurlijk!

KBC wil er dan ook samen met jou helemaal voor gaan. Door je net die kennis te bezorgen die je in staat stelt om zélf je toekomst in handen te nemen. Geen paniek, dat doen we niet door je een saaie online cursus voor te schotelen …

Voor en door jongeren

Met Hoedoekda lanceerden we namelijk een platform voor en door jongeren dat je kan helpen om je ambities in het leven waar te maken. En hoe je het ook draait of keert, vroeg of laat komen daar financiële aspecten bij kijken. Sorry, niets aan te doen!


Zo vraag je je misschien af hoe je geld kunt verdienen of veilig online shopt. Belangrijke dingen, die niet altijd even evident zijn. Met Hoedoekda trachten we dan ook een antwoord te geven op vragen waar je misschien mee zit.

 

Kennis opkrikken

 

En die vragen zijn er. Uit onderzoek van Indiville, in opdracht van Febelfin, blijkt dat bijna de helft van de jongeren met geldzorgen zit. Die kunnen gaan van genoeg geld hebben om hobby’s uit te oefenen tot het kunnen betalen van de huishuur.

Bovendien geeft amper 1 op 4 ondervraagden aan veel financiële kennis te hebben. Een groot deel van de jongeren weet te weinig over pakweg lenen, pensioensparen of belastingen.

So what?”, denk je misschien. “Ik ben niet graag bezig met geldzaken.” Wel, uit het onderzoek blijkt een sterk verband te bestaan tussen financiële kennis, betrokkenheid en geldproblemen. Minder kennis zorgt helaas vaker voor meer financiële kopzorgen. Wat als we daar wat aan konden doen?

Evoluerend platform

 

Nee, we claimen niet dat we je rijk gaan maken, maar met Hoedoekda reiken we je zoveel mogelijk info aan om je leven zelf in handen te nemen. Geef toe: ook al nice, toch?

Vind je niet wat je zoekt? In de toekomst willen we samen nog veel meer thema’s aansnijden. Heb je dus een goeie suggestie? Laat dan vooral van je horen! En volg zeker ook onze Instagram-account die we wekelijks updaten met leuke posts.

Onderdeel van

Gerelateerde artikels

Met wat betalen in welke situatie?

Je kunt betalen met een betaalkaart, smartphone, domiciliëring, ... maar wanneer gebruik je welke betaalmethode? Tijd voor een overzicht van de betaalmogelijkheden!

Besparen met je banking app

Kortingen, solden, promoties: iedereen is er dol op. Maar wist je dat je ook met je banking app geld kunt uitsparen?