Kan ik financiële steun krijgen voor mijn studies?

Kan ik financiële steun krijgen voor mijn studies?

Bij studeren komt er ook op financieel vlak veel kijken. De inschrijving, je boeken, eventueel een kot: het totale bedrag kan hoog oplopen. Geld lenen bij je bank of andere instanties? We zetten de mogelijkheden op een rij. 

Studiebeurs via de Vlaamse Overheid

Wat?

Vlaanderen helpt je je hogere studies te betalen. Volgens vlaanderen.be heeft naar schatting 1 op 4 jongeren recht op financiële steun. De toegekende studietoelage is een subsidie, en hoef je niet terug te betalen.

Welke voorwaarden?

Hoe je nu weet of je in aanmerking komt voor zo’n studiebeurs? De overheid kijkt naar het inkomen en de situatie van je gezin. Ook je nationaliteit en de opleiding vormen belangrijke criteria. 

Je hogeschool of universiteit

Wat?

De kans bestaat dat ook je hogeschool of universiteit je financiële ondersteuning biedt. Zo kun je aanspraak maken op een speciale toelage. En aanvullende renteloze voorschotten op die studietoelage. Of de school laat je het studiegeld gespreid terugbetalen. 

Welke voorwaarden?

De voorwaarden kunnen verschillen per school. Maak een afspraak met een medewerker van de sociale dienst, en vraag meer info.

Je bank

Wat?

KBC biedt je de kans om je studiekosten te financieren met een persoonlijke lening. Die studielening kun je meteen online aanvragen. Het bedrag dat je maandelijks terugbetaalt? Dat bepaal jij, dan koppelt KBC daar een looptijd aan. Je blijft gespaard van extra kosten, en betaalt enkel een vaste rente. 

Welke voorwaarden?

KBC geeft je graag een duwtje in de rug om je studies te ondersteunen. Kom gerust eens langs bij het KBC-bankkantoor in je buurt. Met een voorstel op maat start je zorgeloos je studieloopbaan.

Jij

Extra op zeker spelen? Eventueel kun je je subsidies of leningen combineren met een deeltijdse job. Werken en studeren is perfect mogelijk, zolang je je maar aan de spelregels houdt. 

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe kan ik werken en studeren combineren?

Hoe kan ik werken en studeren combineren?

Je wilt studeren maar moet werken om de kosten te betalen. Hoe kun je dit bolwerken?
Skillville

Skillville

Vraag je toegang aan
Opzegging contract

Opzegging contract

Samen een spaarrekening openen?

Samen een spaarrekening openen?

Een gezamenlijke spaarrekening of een persoonlijke spaarrekening. Welke kies je?