Wijzigingen per 1 juli 2021, tenzij anders vermeld

Hier vind je een overzicht van alle wettelijke wijzigingen.

Heb je een vraag over de wijzigingen?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt terecht in je KBC-kantoor of -verzekeringsagentschap of bij onze experts van KBC Live.

  • Vanaf 24 mei 2021 wordt het "Risicoprofiel" vervangen door het "Beleggersprofiel". Zo kunnen we ons nog beter inzetten voor je belangen en zorgen we voor geschikt beleggingsadvies. 
  • We hebben informatie toegevoegd over hoe KBC duurzaamheidsrisico’s integreert in zijn beleggingsadvies.

Je vindt het aangepaste informatiedocument hier.

  • Vanaf 24 mei 2021 wordt het "Risicoprofiel" vervangen door het "Beleggersprofiel". Bestaande risicoprofielen blijven nog maximaal een jaar geldig.
  • De bepaling of je tot de doelmarkt van een beleggingsproduct behoort, gebeurt voortaan niet meer via een expliciete bevraging, maar is geïntegreerd in het "Beleggersprofiel".

Je vindt het aangepaste informatiedocument hier.

De limiet voor het tekenen van online aankopen met je smartphone (MobilePay) verhoogt van 1.000 euro naar 2.500 euro. Dat geldt zowel voor transacties met je KBC-Debetkaart als met je KBC-Kredietkaart.
Deze limiet kun je hier terugvinden. 

De ingestelde dag- en weeklimiet van de betreffende KBC-Debetkaart of KBC-Kredietkaart blijft van toepassing voor deze transacties.

Ben je het niet eens met deze aanpassing?
De limiet zelf kun je niet aanpassen. Je kunt in KBC Mobile wel de functie “Betalen op het internet” uitzetten of je kaartlimieten aanpassen. Ga hiervoor in KBC Mobile naar Betalen – Betaalmiddelen en selecteer je kaart.

Een overzicht van de andere betaaloplossingen van KBC om mobiel of contactloos te betalen, vind je hier.

Belangrijkste wijzigingen:

  • Vanaf september krijg je als digitale klant op de hoofdvervaldag enkel nog een digitale versie van je verzekeringsbewijs in KBC Mobile of KBC Touch. Je krijgt dus geen papieren versie meer per post.
  • Wil je toch nog graag een papieren versie en heb je niet de mogelijkheid om ze zelf af te drukken, dan kun je die eenvoudig aanvragen.

Meer informatie over deze wijziging vind je hier.