Wijzigingen per 1 oktober 2021, tenzij anders vermeld

Hier vind je een overzicht van alle wettelijke wijzigingen.

Heb je een vraag over de wijzigingen?
Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt terecht in je KBC-kantoor of -verzekeringsagentschap of bij onze experts van KBC Live.

Op 27 november 2021 zetten we je huidige vermogensservicecontract stop

Dit geldt voor de volgende contracten:

  • KBC-Vermogensservice Plus
  • KBC-Vermogensservice Select
  • KBC-Vermogensservice Smart
  • KBC Easy Invest Service Extra

Voor meer informatie over deze stopzetting en de vernieuwde Premium Banking-service, dan kun je terecht bij je relatiebeheerder Premium Banking, bij de experts vermogensopbouw in je KBC-kantoor of hier.

Sinds 21 september 2021 kun je niet meer contactloos betalen met KBC Mobile

Een overzicht van de andere betaaloplossingen van KBC om mobiel of contactloos te betalen, vind je hier. 

Op 31 december 2021 wijzigt de verzekering die bij je kredietkaart hoort

Op dat moment zetten we namelijk de optionele en betalende verzekering “Financiële Bescherming” stop die gekoppeld is aan je kredietkaart met Flex Budget-kredietopening. Onder de verzekering vallen de volgende 4 waarborgen:

  • Overlijden
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Ernstige gezondheidsproblemen
  • Financieel verlies door gedwongen geldopneming

Deze waarborgen zitten vervat in een collectief contract dat op 31 december 2021 wordt stopgezet. Op dat moment stoppen ook de waarborgen.

De betaal- en kredietvoorwaarden van je kredietkaart met Flex Budget-kredietopening blijven natuurlijk ongewijzigd.

Wil je meer informatie over deze wijziging en de alternatieven, dan kun je terecht bij je relatiebeheerder of in je KBC-kantoor.

Op 1 januari 2022 wijzigt de rentegarantieduur van je Life Capital (Invest)

Momenteel duurt de rentegarantie 1 jaar, maar op 1 januari 2022 verandert dat in 1 maand. Dat betekent dat KBC Verzekeringen vanaf dan maandelijks kan beslissen om de gegarandeerde rente te wijzigen.

Het huidig rentepercentage blijft behouden en dit is tot en met 31 januari 2022 gegarandeerd voor bestaande reserves en eventuele nieuwe stortingen.

Tenzij KBC Verzekeringen communiceert over een wijziging van de gegarandeerde rente, wordt de gegarandeerde rente telkens met een maand verlengd.

Op 1 januari 2022 verandert de gegarandeerde rentevoet voor je Spaar-Plus-Hospitalisatie

Op die dag verloopt de gegarandeerde rente van 0,50% voor de storting(en) die je in 2002 en/of 2013 deed in je Spaar-Plus-Hospitalisatie. Vanaf dan garanderen we een rentevoet van 0,01% op het vermogen dat je opbouwde en op de bijkomende stortingen. De nieuwe rentevoet blijft acht jaar gegarandeerd.

Op 1 januari 2022 verandert de gegarandeerde rentevoet van je Gezondheidsplan

Op die dag verloopt de garandeerde rente van 0,50% voor de storting(en) die je in 2002 en/of 2013 deed in je Gezondheidsplan. Vanaf dan garanderen we een rentevoet van 0,01% op het vermogen dat je opbouwde en op bijkomende stortingen. De nieuwe rentevoet blijft acht jaar gegarandeerd.