Pensioensparen overzetten

Overstappen van een andere bank/verzekeraar naar KBC

Pensioensparen overzetten

Overstappen van een andere bank/verzekeraar naar KBC

Je doet aan pensioensparen? Proficiat, dan ben je al goed bezig! Je denkt namelijk aan de toekomst, zodat je ook op latere leeftijd dezelfde levensstandaard kunt behouden. Want dat dat niet enkel met het wettelijke pensioen kan, dat is wel duidelijk. Bovendien biedt pensioensparen ook nu al onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een jaarlijkse belastingvermindering te genieten.

Je kunt altijd met je pensioensparen overstappen naar een andere bank of verzekeraar. Overweeg je KBC vanwege zijn jarenlange expertise of omdat je al je financiële zaken wilt centraliseren? Lees dan hier hoe je dat doet.

Waarom overstappen?

Als je al klant bent bij KBC, dan ken je onze voordelen als geen ander. In dat geval is de grootste troef dat je ook met je pensioensparen kunt overstappen naar de grootste bank-verzekeraar van België. Zo worden al je financiële zaken gecentraliseerd en overkoepelend behandeld.

Nog geen klant? Dan ben je hier ongetwijfeld beland door de bewezen expertise die KBC in huis heeft. De awards en de consistente prestaties van producten op lange termijn spreken voor zich.

Bovendien geeft KBC je advies, zodat je gemakkelijk de beste manier van pensioensparen voor jou vindt. Die persoonlijke aanpak komt doorheen heel het proces terug, zodat de overdracht vlot verloopt. Wist je trouwens al dat KBC geen instapkosten vraagt bij die overdracht?

Geregeld in enkele stappen

Pensioen, pensioensparen, pensioenspaarrekening, pensioenspaarverzekering, pensioenspaarfonds, overdracht, overstappen, langetermijnsparen

Je pensioenspaarrekening of -verzekering van een andere bank/verzekeraar overbrengen naar KBC, dat is een fluitje van een cent. We zetten de stappen voor je op een rij.

  1. Maak een afspraak.
  2. Onderteken het document voor de overdracht dat je van KBC krijgt.
  3. Open een nieuwe pensioenspaarrekening of -verzekering bij KBC.
  4. KBC geeft je advies rond de fiscaal meest optimale aanpak.

Zodra je het document voor de overdracht ondertekend hebt, regelt KBC alles. KBC zorgt er dus voor dat het pensioensparen bij je huidige bank/verzekeraar stopgezet wordt en zet het opgebouwde kapitaal over. Alles gebeurt zonder zorgen. Je moet zelfs niet meer langsgaan bij je huidige bank of verzekeraar!

Tip: Heb je dit jaar al gestort op je huidige pensioenspaarproduct? Stort het resterende bedrag dan zodat je dit jaar geniet van het maximale fiscale voordeel. De fiscus aanvaardt immers maar één fiscaal attest per jaar.

Overstap ook mogelijk voor langetermijnsparen

Doe je naast pensioensparen ook al aan langetermijnsparen? Dan kun je ook dat eenvoudig voortzetten bij KBC. Het bestaande contract wordt in dat geval premievrij gemaakt, zodat je vanaf dan in het nieuwe KBC-contract kunt storten. Ook hier regelt KBC alles voor jou. Maak een afspraak zodat we je belastingvermindering bij het pensioensparen én langetermijnsparen kunnen optimaliseren. Een bezoek aan KBC is altijd een goed idee.

Wil je duurzaam pensioensparen?
Geef je de voorkeur aan maatschappelijk verantwoord pensioensparen? Dat is een van onze sterktes en kan vandaag bovendien enkel bij KBC!

Klik hieronder en ontdek er alles over.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Spaar of beleg regelmatig voor je kind en krijg een cadeau

Spaar of beleg regelmatig voor je kind en krijg een cadeau

Met een spaarrekening of beleggingsplan bouw je aan de toekomst van je kindje. Je krijgt er nu een leuk geschenk bovenop.
Sparen voor een huis

Sparen voor een huis

Lijkt een eigen woning financieel niet haalbaar? Tuurlijk wel, je moet gewoon goed voorbereid zijn.
Wat gebeurt er met je spaarrekening als je overlijdt?

Wat gebeurt er met je spaarrekening als je overlijdt?

Bij overlijden is KBC verplicht tijdelijk alle rekeningen te blokkeren. Verneem hoe en wanneer de spaargelden worden vrijgegeven.
Automatisch sparen

Automatisch sparen

Elke maand bijvoorbeeld 50 euro sparen, zonder eraan te hoeven denken? Spaar automatisch op regelmatige tijdstippen een vast bedrag.