The sky is the limit

Het landschap in de Nederlanden

The sky is the limit

Het landschap in de Nederlanden

KBC-klanten krijgen op vertoon van hun KBC-bankkaart gratis toegang tot het Rockoxhuis

Museum Rockoxhuis bevindt zich in hartje Antwerpen. In de zeventiende eeuw werd het prachtige pand bewoond door Nicolaas Rockox, humanist, mecenas en burgemeester van de Scheldestad.

The sky is the limit. Het landschap in de Nederlanden (t.e.m. 02-07-2017)

In de loop van de 16e eeuw maakt de schilderkunst een revolutie door. Nieuwe genres, waaronder het landschap, veroveren de kunstmarkt en belanden in de verzamelingen van rijke patriciërs, handelaars en edellieden. Landschappen dienen als achtergrond voor Bijbelse of mythologische taferelen, maar schilders leven zich met het nieuwe genre ook uit om oneindige variaties op stadsgezichten, gebergten, panorama’s, helletaferelen en zeelandschappen te creëren.

Deze tentoonstelling is samengesteld uit bruiklenen van de Gemäldegalerie Alte Meister Dresden, aangevuld met landschapsschilderijen uit het KMSKA en het Rockoxhuis.

Het Gulden Cabinet (t.e.m. 02-07-2017)

 

De collectie van het Rockoxhuis werd verrijkt met topstukken uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) dat wegens renovatie en verbouwing gesloten is. Met die prachtige kunstwerken werd de woning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560- 1640) aan de Keizerstraat ingericht als Het Gulden Cabinet, een fictieve Antwerpse kunstverzameling uit de Gouden Eeuw.

 
 

 

Meer info vind je hier