autoverzekering

Autoverzekering

 • Korting voor veilige chauffers
 • Online hetzelfde tarief als in het kantoor of bij je agent
 • Tot 48 maanden aankoopprijsgarantie

 

 

Simuleer nu je autoverzekering

Waarom een autoverzekering afsluiten bij KBC?

We werken niet langer met een bonus-malussysteem. Dankzij een joker en een korting op de BA-verzekering genieten goede chauffeurs van meer voordelen.

Joker voor schadevrij rijden
Bij KBC verdien je na 5 schadevrije jaren een joker. Heb je dan toch een ongeval waarbij jij in de fout bent? Dan wordt je joker ingezet en behoud je je voordelige premie. Na 5 schadevrije jaren, waarbij je de hele tijd verzekerd was, verdien je weer een nieuwe joker. Zo behoud je bij een eenmalige fout toch je voordelige premie.

Korting op je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA)
Daarnaast geniet je als goede chauffeur een korting van 10% op je verplichte BA-verzekering. Veroorzaak je toch een ongeval en heb je geen joker? Dan kun je die korting gedurende een jaar niet genieten. Ben je opnieuw een jaar schadevrij, dan krijg je terug de korting.

Jouw autoverzekering biedt ook voordelen aan je kind dat start met rijden:

 • Met KBC Start2Drive neem je je kind op in jouw autoverzekering als het leert rijden. Je betaalt daarvoor geen extra premie.
 • Met KBC MyFirstCar sluit je kind een eerste autoverzekering op eigen naam tegen een voordelig tarief.

Als je minder rijdt, heb je ook minder kans op een ongeval. Dus geniet je ook een lagere premie.

Ben je tussen 55 en 65 jaar, minstens 5 jaar klant bij KBC Verzekeringen en 5 jaar ongevalvrij? Dan geniet je onze levenslange verzekeringsgarantie. Wij verzekeren je dat je verplichte aansprakelijkheidsverzekering niet wordt opgezegd. Ook niet bij aangifte van een schadegeval.

Sluit je een verzekering voor je nieuwe auto, dan zorgt KBC ervoor dat je nummerplaat en alle papieren, inclusief groene kaart, klaarliggen in je auto wanneer je hem mag afhalen in de garage. Jij hoeft dus enkel nog je sleutels in ontvangst te nemen en naar buiten te rijden. 

Nieuwe auto’s hebben meer veiligheidsuitrustingen dan oudere auto’s. Daarom past KBC voor alle nieuwe auto’s een lagere premie toe. Zowel in de volledige omniumverzekering als in de verplichte aansprakelijkheidsverzekering.

Met onze handige simulator onderaan deze pagina bereken je de prijs van je autoverzekering. Je kunt je verzekering meteen online afsluiten, zonder dat je daarvoor naar het kantoor hoeft. Online krijg je immers hetzelfde tarief als in je kantoor of bij je verzekeringsagent.

Heb je schade? Dan sta je er niet alleen voor: er is altijd een KBC-verzekeringsagent in je buurt die je persoonlijk begeleidt bij je aangifte. Ook als je je polis bij ons digitaal hebt afgesloten.

 • Verzeker je een nieuwe, 100% elektrische wagen, dan krijg je tot 48 maanden na je aankoop je volledige investering terugbetaald.
 • Voor tweedehands elektrische wagens geldt een aankoopprijsgarantie 24 maanden.
 • Verzeker je een nieuwe wagen op fossiele brandstof, dan krijg je tot 30 maanden na je aankoop je volledige investering terugbetaald.
   
Simuleer je autoverzekering

Welke verzekeringen kun je afsluiten?

1. De basis: de verplichte burgerlijke aansprakelijkheid

Als je met je auto op de openbare weg rijdt, ben je verplicht om minstens een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) te sluiten. Die verzekering vergoedt namelijk de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf in fout bent. Schade aan je eigen auto is in dat geval niet verzekerd.

2. Extra bescherming met een kleine omnium of een volledige omnium

Je kunt je autoverzekering uitbreiden, zodat je meer bescherming geniet. Dat kan met een kleine of volledige omnium.

Wat is het verschil tussen een kleine en een volledige omnium?

Onze volledige omnium verzekert bijna elk schadegeval, tenzij het in de beperkte lijst van niet-verzekerde gevallen staat. In een kleine omnium zijn de meeste schades gedekt waar je zelf niets aan kunt doen.

Hieronder vergelijken we de meest voorkomende dekkingen:

Kleine omnium Omniumverzekering voor je auto

Glasbreuk

alert-func-check alert-func-check

Schade door de natuur (zoals hagelschade)

alert-func-check alert-func-check

Schade door aanrijding met dier

alert-func-check alert-func-check

Inbraak, diefstal of poging tot diefstal

alert-func-check alert-func-check

Brand

alert-func-check alert-func-check

Vergoeding voor extra uitrusting bij totaal verlies van je auto (zoals winterbanden of dakkoffer)

alert-func-check alert-func-check

Terugbetaling BIV (belasting op de inverkeerstelling) bij totaalverlies

alert-func-check alert-func-check

Aanrijding in fout

alert-func-cross--rename alert-func-check

Vandalisme

alert-func-cross--rename alert-func-check

Verkeerd tanken

alert-func-cross--rename alert-func-check

Formule 10% extra: Bij total loss of diefstal wordt de vergoeding met 10% verhoogd

Optioneel Optioneel

Een volledig overzicht van de dekkingen vind je in onze algemene voorwaarden.

3. Rechtsbijstand

De kans dat je ongeval tot discussie leidt is groot. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering sta je sterker in je schoenen. Is er bijvoorbeeld onenigheid over de vergoeding door de tegenpartij of over de herstelling? Dan stelt de verzekeraar alles in het werk om je geleden schade terug te vorderen: met een minnelijke schikking of via de rechtbank.

4. Bestuurdersverzekering

Wist je dat: Wanneer je als bestuurder zelf een ongeval veroorzaakt, dan ben je niet verzekerd voor de verwondingen die je zelf oploopt. De verplichte BA-verzekering dekt enkel de schade die je aan anderen berokkent. Een bestuurdersverzekering biedt daarvoor een oplossing. Veroorzaak je een ongeval en ben je gekwetst? Dan betaalt je verzekeraar je medische verzorging.

5. Pechverhelping en personenbijstand

Een verzekering pechverhelping en personenbijstand helpt je uit de nood als je autopech of een ongeval hebt, in binnen- of buitenland. Dankzij de personenbijstand zijn ook je medische kosten op reis verzekerd.

6. Autoverzekering voor je kind met voorlopig rijbewijs

Leert je kind autorijden met je auto? Speel dan op veilig en laat je kind opnemen in je autoverzekering. Je verzekeringspremie blijft gelijk gedurende 24 maanden, terwijl je wel een extra chauffeur verzekert.

Simuleer je autoverzekering

Goed om te weten

 • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing.
 • De verzekeringen in deze polis gelden voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze worden opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 (gratis) of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be.
  Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.
 • Voor een offerte van de KBC-Polis voor Uw Voertuig kun je terecht op onze website, in KBC Touch of bij je KBC-verzekeringstussenpersoon.
 • De KBC-Polis voor Uw Voertuig is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
  BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
  Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België.
  Een onderneming van de KBC Groep

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit

 • file func document
 • file func document
 • file func document
 • file func document
Simuleer je autoverzekering

Hulp bij autoschade

Een auto-ongeval, glasschade of diefstal? Ontdek wat je moet doen bij autoschade.