Auto herstellen of nieuwe kopen?

Wat is het verstandigst?

Auto herstellen of nieuwe kopen?

Wat is het verstandigst?

Schade aan je auto, een technisch defect of mechanisch mankement? Het is allemaal snel gebeurd. Garagekosten lopen vaak hoog op, maar ook het kopen van een nieuwe auto kan een serieuze hap uit je budget nemen. Maar wat is nu het verstandigst? Je auto laten herstellen of een nieuwe wagen kopen?

Goedkoop blijven rijden doe je met je oude auto

Met je oude auto blijven rijden is vaak de goedkoopste oplossing. Je moet rekening houden met een (vaak) hogere premie voor een omniumverzekering. Wanneer je met je oude auto blijft rondrijden maakt een krasje meer of minder vaak niet uit. Bij een nieuwe auto kan dit wel voor de nodige stress zorgen. Garagekosten mogen dan misschien wel duur uitvallen, wie weet hoeveel jaar je nog zult genieten van je auto?

Om de garagekosten te dekken kun je even in het rood gaan of een persoonlijke lening aangaan. Zo blijft je spaarpotje behouden en heb je steeds iets achter de hand. Lees meer over in het rood gaan of over een persoonlijke lening bij KBC en bereken hoeveel je maandelijks zult afbetalen.

Wanneer koop je wel best een nieuwe auto?

De meeste bestuurders vervangen te snel hun auto, vaak omdat ze voor een nieuwer en mooier model willen gaan. Een hoge garagerekening kan hier aanleiding voor zijn, maar wordt te vaak als excuus gebruikt. Toch zijn er heel wat situaties waarbij de aankoop van een nieuwe auto aangeraden is. Bijvoorbeeld als je elke maand in de garage te vinden bent, een hoog olieverbruik (1 liter op 1000 km) hebt, ongewone geluiden in de versnellingsbak hoort of last hebt van een slippende koppeling.

Een dure aankoop, maar wel wat voordelen

Een nieuwe of tweedehandsauto kopen is een hele investering. Er staan echter heel wat voordelen tegenover. Zo gaan nieuwe of jonge tweedehandsauto’s doorgaans langer mee. Ook kleinere benzineauto’s kunnen met gemak 200.000 kilometer rijden zonder al te veel ongemakken. Met een nieuwere auto heb je minder kans om onderweg in panne te vallen. Bovendien zijn nieuwe auto’s zijn heel wat veiliger dan oudere auto’s dankzij moderne technieken zoals airbags, parkeerhulpsystemen en voetgangersdetectie. 

Het kopen van een nieuwe of tweedehandsauto kan een serieuze hap uit je budget nemen. Met de autolening van KBC kom je niet voor verrassingen te staan. De rentevoet van je autolening wijzigt immers nooit. Zo ben je zeker dat je elke maand hetzelfde bedrag terugbetaalt gedurende de volledige looptijd van je autolening.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Autolening (tot 3 jaar oud)

Nieuwe auto kopen? Simuleer je autolening en vraag ze online aan.
Autolening (tot 3 jaar oud)

Je brommerverzekering

Verzeker je brommer klasse A en klasse B. Sluit alleen een verplichte verzekering of kies voor extra’s en geniet een uitgebreide bescherming.
Je brommerverzekering

Goed verzekerd met je voorlopig rijbewijs

Met KBC Start2Drive ben je in de autoverzekering van je ouders opgenomen en geniet je exclusieve voordelen.
Goed verzekerd met je voorlopig rijbewijs

KBC MyFirstCar: je eerste autoverzekering

Een goede en betaalbare autoverzekering voor jongeren die voor het eerst zelf hun auto verzekeren.
KBC MyFirstCar: je eerste autoverzekering