Betaal je huurwaarborg

Wat is een huurwaarborg?

Een huurwaarborg beschermt de eigenaar tegen kosten wanneer de huurder schade aan de woning heeft aangericht of het huurgeld niet correct betaalt.
De huurwaarborg is niet wettelijk verplicht. Maar meestal wil de eigenaar ze wel. Dan wordt de huurwaarborg in het huurcontract vermeld.

Hoeveel bedraagt de huurwaarborg?

Afhankelijk van de ligging van de huurwoning bedraagt de waarborg twee of drie maanden huur als je de huurwaarborg in één keer stort op een geblokkeerde rekening. Die spaarrekening voor de huurwaarborg staat op jouw naam. De intresten blijven op de rekening staan en de rekening wordt geblokkeerd. 

Zo breng je de huurwaarborg in orde:

  • Open een huurwaarborgspaarrekening bij KBC. De gegevens die je nodig hebt, staan in het huurcontract. Geef aan wanneer het huurwaarborgbedrag moet worden overgeschreven.
  • Bezorg een exemplaar van de overeenkomst van de huurwaarborg aan de verhuurder. Als je wilt, sturen wij een e-mail.
  • Maak een afspraak met de verhuurder om de sleutel te ontvangen.
Betaal de huurwaarborg nooit cash aan de verhuurder of op een bankrekening van de verhuurder! Ook niet als je dan van de eigenaar vlugger de sleutels van de woning krijgt.

Wanneer krijg je de huurwaarborg terug?

Verlaat je de woning zonder schade op het einde van je huurcontract en moet je geen achterstallige huur betalen? Onderteken dan samen met de eigenaar een document voor de bank. Stuur een foto of scan van dit document, het huurcontract en de identiteitskaart van de verhuurder(s) door in KBC Touch of KBC Mobile. Je krijgt daarna het bedrag van de huurwaarborg samen met de interesten terugbetaald.

Voeg toe aan mijn todo lijst
Voeg toe aan mijn agenda
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.