De housewarming

Is je nieuwe stekje geschilderd? Staan de meubels er? Top! Dan is het tijd voor de housewarming! Je familie en vrienden staan namelijk te popelen van ongeduld om je nieuwe woning te zien. We geven je alvast enkele tips om er een geslaagde avond van te maken.

Rondleiding

Mensen zijn nieuwsgierige wezens. Geef dus een rondleiding als je wilt vermijden dat ze alleen in je huis ronddolen. Ben je een sloddervos en is er een kamer die het daglicht niet mag zien? Doe ze dan gewoon op slot.

Richt een speelhoekje voor de kids in. Mama’s zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Geen zin om enkele weken na je housewarming papiertjes en sigarettenpeuken te ontdekken? Zet een vuilnisbak en asbakken voor je rokende medemens klaar.

Vergeet niet om je wifi-paswoord op te hangen. Zo hoef je jezelf geen 100 keer te herhalen.

Hapjes en drankjes

Zorg voor een buffet met hapjes en drankjes. Zelfbediening is ideaal als je je gasten toch iets te eten wilt geven terwijl tante Sonia je met vragen blijft bestoken.

Ben je geen keukenprins(es)? Geen probleem. YouTube is je beste vriend. Ga voor hapjes uit het vuistje. Zorg voor bekers waar gasten hun naam op kunnen schrijven, om verwarring te vermijden.

Ijsbrekers

lachen vrienden

Spelletjes zijn ideaal om het ijs te breken. Ga voor een leuk fotomoment en laat iedereen eens gek doen met leuke verkleedspullen.

Of organiseer een ludieke wedstrijd. Een pingpongtornooi of boomstamwerpen bijvoorbeeld. Al doe je dat laatste liefst buiten.

Aandenken

Op het einde van de avond kun je je gasten een klein aandenken meegeven, zoals een visitekaartje. Zo bestaat er geen twijfel meer over de juiste schrijfwijze van je straatnaam of je huisnummer.

Voeg toe aan mijn todo lijst
Voeg toe aan mijn agenda
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.