Geef je huisdier extra aandacht

Hopelijk voel je je al goed thuis in je nieuwe stekje. Hoe gaat het met je kat of je hond?
Dieren zijn ook gevoelig aan veranderingen. Het duurt even voor ze zich helemaal op hun gemak voelen in een nieuwe plek. Lees daarom best even deze tips.

 
  • Neem eens vrijaf. Je lieve viervoeter zal er deugd van hebben om rustig met jou samen te zijn.
  • Wees niet boos als het beestje eens in huis een plasje doet.
  • Zet het vertrouwde mandje en voederbak in dezelfde ruimte als op je vorige adres, vb. opnieuw in de keuken, de wasplaats. Het helpt je diertje vertrouwd te raken met de nieuwe woonst.
  • Is je poes een buitendier? Laat haar best een viertal weken binnen. Ze moet de geuren en kleuren van de nieuwe omgeving leren kennen om de weg naar huis terug te vinden.
  • Met je hond wandel je best altijd aan de leiband, en zeker in een nieuwe omgeving. Stel dat je hond wegloopt en de weg niet meer terugvindt …

Een nieuwe dierendokter?

Als je ver van je vorige adres woont, zoek je best een nieuwe dierenarts. Maak een afspraak en laat je diertje eens rondsnuffelen in de wachtkamer en praktijkruimte.
Dat zorgt voor minder stress wanneer je hond of kat er als patiënt moet komen!

Een nieuwe hondenschool?

Was je met je hond lid van een hondenschool? Kijk dan misschien uit naar een nieuwe hondenschool voor de kwispelende leerling!

Voeg toe aan mijn todo lijst
Voeg toe aan mijn agenda
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.