Huishouden voor dummies

Je bent uitgecheckt uit Hotel Mama. Proficiat! En welkom op deze eerste les huishouden voor dummies. Met de tips op deze pagina beredder je je huishouden als een baas! En, YouTube is je immer bereikbare leermeester voor huis-tuin-en-keukentips.
En als het echt niet lukt, kun je nog eens je ultieme hulplijn inschakelen: de mama!

Kleine wasjes, grote wasjes …

Het geheim van wassen zonder problemen? Goed sorteren!
Hou je witte, zwarte en gekleurde was gescheiden.
Lees het voorschriftenetiket in je kleren. Daarop staat of je het kledingstuk met de wasmachine mag wassen en op welke maximumtemperatuur.
Stop kleren met dezelfde maximumtemperatuur samen in je wasmachine.
Voeg je wasmiddel en wasverzachter toe, zet de knop op de juiste temperatuur, druk op start, en hopla!
Heb je geen wasmachine? Dan kun je je was in een wassalon doen. Daar hebben ze meestal ook droogkasten. En je leert er ook makkelijk mensen kennen.

Droogkast

Je kunt je was aan je wasrek te drogen hangen, of in een droogkast drogen. Lees het etiket in je kleren om te zien of ze in de droogkast mogen. De handleiding van je droogkast vertelt je wel welk programma je het best kiest. Ben je die handleiding kwijt? Google ze dan even.
Doe je natte kleren in de droogkast, kies het juiste programma en druk op start. Eenvoudig toch? Vergeet niet om de pluizenfilter leeg te maken en het waterreservoir (bij een condensatiedroogkast) leeg te gieten.
In het wassalon kun je gerust andere mensen aanspreken als je twijfelt over het juiste programma.

Overwin de Strijkberg

Ben je nog geen ervaren strijk(st)er? Vraag een strijkdemonstratie aan bij mama, of bij een goeie vriend of vriendin die de strijk-kneepjes kent.
Laat je strijk niet te hoog opstapelen. Gelukkig kun je ook kleren kopen die je niet moet strijken.

Kook je eigen potje

Je hoeft geen master chef te zijn om lekker en gezond te koken. Begin met eenvoudige recepten uit moeders kookboek, of volg de talrijke kookprogramma’s op tv. En wederom … YouTube is altijd je trouwe lesgever.
En, op het werk kunnen eten is ook een echte meevaller!

Keep it clean!

Je eigen stekje is de plek waar jij je goed moet voelen. Je weet zelf het beste of je te veel rommel maakt en of je dringend moet poetsen.
Zorg dat je de juiste schoonmaakproducten in huis hebt. Parket reinig je met een ander product dan een tegelvloer. Vraag gerust uitleg in een drogisterij of supermarkt, of via de ultieme hulplijn: de mama!

Voeg toe aan mijn todo lijst
Voeg toe aan mijn agenda
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.