Een appartement of huis huren?

Ga goed van start met onze huurwaarborg en brandverzekering

Een appartement of huis huren?

Ga goed van start met onze huurwaarborg en brandverzekering

Je hebt een nieuw appartement of huis gevonden? Je bent klaar om te verhuizen? Bij KBC sluit je zowel je huurwaarborg als je brandverzekering online af. Makkelijk toch?

huurwaarborg spaarrekening

Wat is een huurwaarborg?

Een huurwaarborg beschermt de eigenaar tegen kosten wanneer de huurder schade aan de woning aanricht of het huurgeld niet correct betaalt.

De huurwaarborg is niet wettelijk verplicht. Maar meestal wil de eigenaar die wel. Dan wordt de huurwaarborg in het huurcontract vermeld.

Waarom een brandverzekering nemen als huurder?

brandverzekering huurder

Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht. Als huurder is het uiteraard wel raadzaam om je huurdersaansprakelijkheid en je inboedel te verzekeren zodat je bij schade niet zelf voor de kosten moet opdraaien. De huurwetgeving legt namelijk het vermoeden van verantwoordelijkheid voor schade aan de woning bij de huurder. Meestal verplicht de verhuurder je een brandverzekering te sluiten. Dat staat dan vermeld in de huurovereenkomst.

Je eigen spullen (meubels, kleding, pc, …) tegen schade verzekeren, is eveneens verstandig. Stel: je komt thuis en je woning is ondergelopen doordat je vergat om de kraan dicht te draaien. Dan vergoeden we zowel je beschadigde huisraad, als je aansprakelijkheid voor waterschade aan de woning.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen