KBC streeft volhoubaarheid na

Als bank-verzekeraar en vermogensbeheerder willen we de dromen van onze klanten helpen waarmaken en beschermen. We kunnen deze dromen alleen maar realiseren als we toekomstgericht en duurzaam ondernemen.

Wat betekent duurzaamheid@KBC?

Duurzaamheid is geen wollige term bij KBC. Integendeel, het is een leidraad voor ons doen en laten. Duurzaam ondernemen betekent voor KBC dat we onze klanten zo bedienen dat ze een langetermijnrelatie met ons willen, dat we onze risico’s strikt beheersen zodat we steeds op eigen kracht verder kunnen en dat we door onze producten en diensten een daadwerkelijke bijdrage leveren aan de transitie naar een meer duurzame samenleving.

 

Hoe pakken we duurzaamheid aan?

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op 3 hoekstenen: de positieve impact op de samenleving vergroten, de mogelijk negatieve impact beperken en verantwoord gedrag stimuleren.

Verantwoord gedrag, gestoeld op integriteit en een gezond risicobesef, vormt de langetermijnbasis voor onze duurzaamheidsaanpak. Het is uiterst belangrijk dat we ons verantwoord gedragen in alles wat we doen, in alle lagen van de organisatie elke dag opnieuw. Zo kunnen we onze klanten gepast adviseren en begeleiden.

Onze negatieve impact beperken we door strikte beleidslijnen over milieu, mensenrechten en controversiële maatschappelijke thema’s te hanteren. En door onze eigen voetafdruk te verkleinen.

Om onze positieve impact op de samenleving te vergoten, bieden we in een aantal domeinen financiële oplossingen aan die inspelen op concrete behoeften van de samenleving. We focussen ons daarmee op domeinen waar wij het verschil kunnen maken: milieubewustzijn, financiële geletterdheid, ondernemerschap en vergrijzing en gezondheid. Zo willen we een relevante bijdrage leveren bij de overgang naar een CO2-arme(re) samenleving. Dat doen we o.a. door meer te investeren in hernieuwbare energie en minder in fossiele brandstoffen en door onze klanten volop mogelijkheden te bieden om zelf een bijdrage te leveren tot een koolstofarmere samenleving. Een financieel geletterde samenleving is niet alleen noodzakelijk om bank- en verzekeringsproducten te begrijpen, maar ook om het budget en de consumptie van een gezin op een gezonde en verstandige manier te beheren. Sinds enkele jaren staan we scholen bij met het project ‘Get-a-Teacher’, waarbij we KBC-medewerkers voor de klas brengen, zonder enig commercieel oogmerk. Verder focussen we ook op de vergrijzende bevolking. Onze niet-digitale klanten kunnen gratis basislessen volgen over het gebruik van smartphones en tablets. Tot slot ondersteunen we met Start it@KBC startende ondernemers in ons land.

Ontdek ook ons duurzaamheidsverslag op www.kbc.com/rapportering
 

Volhoubaarheid is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaamheid

Disclaimer
Dit nieuwsbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.