Ik ga op reis en neem een reisverzekering mee

Gaat u graag op reis of maakt u al eens een citytrip? Een weekendje weg? Een wintersportvakantie? Met uw gezin of met vrienden? Heerlijk ontspannen, iets om naar uit te kijken. Zo zou het toch moeten zijn. Helaas lopen niet alle reizen zoals gepland. Krijgt u ondanks uw perfecte voorbereiding en de nodige voorzichtigheid toch met een onvoorziene noodsituatie te maken, dan biedt een reisverzekering u de nodige bescherming.

Met de KBC-Polis voor uw reizen kunt u zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie, hoe vaak en waarheen u ook gaat. Wordt uw bagage gestolen of wordt u opgenomen in het ziekenhuis? Moet u uw reis annuleren door het overlijden van een familielid? Met een goede reispolis hoeft u zich geen zorgen te maken, één telefoontje volstaat, wij helpen u graag en nemen zoveel mogelijk van uw zorgen over.

De KBC-Polis voor uw reizen bestaat uit verschillende verzekeringen, die u ook afzonderlijk kunt sluiten naargelang van uw behoefte:

• Verzekering bijstand personen
• Annuleringsverzekering
• Bagageverzekering
• Verzekering reisongevallen met extra bescherming
• Verzekering reisgeschillen

Om u te helpen bij het samenstellen van uw reispolis even wat verduidelijking:
Verzekering bijstand personen
Deze verzekering dekt hoofdzakelijk gezondheidsperikelen op reis: ziekte, ongeval en alle ongemakken die daarmee gepaard gaan, zoals hospitalisatie, repatriëring, gedwongen verlengd verblijf, overbrenging van familieleden, dringende hulp, enz. U hoeft zich dan geen zorgen te maken, wij staan u graag bij met raad en daad.

Annuleringsverzekering

Een vakantie die in het water valt. Niet alleen spijtig voor de gemiste vakantie, maar ook voor de kosten waarvoor u meestal zelf moet opdraaien. Denk maar aan de reissom die u geheel of gedeeltelijk verschuldigd blijft of de vergoeding die u moet betalen om de huur van het vakantieverblijf te annuleren.
Dankzij de annuleringsverzekering moet u niet zelf de kosten betalen wanneer u uw reis onvoorzien moet schrappen of wanneer u vervroegd naar huis moet door ziekte, herexamens, ontslag  …


Bagageverzekering

U vertrekt op reis, maar tijdens uw reis wordt uw bagage gestolen, vernield of beschadigd door een onverwachte gebeurtenis. Uw bagage raakt verloren bij de vervoersmaatschappij of wordt beschadigd afgeleverd op uw bestemming. Weg is uw vakantieplezier. Met de bagageverzekering bent u verzekerd tegen diefstal, beschadiging van uw bagage of verlies door de vervoersmaatschappij. 

Verzekering reisongevallen met extra bescherming

Stel u hebt een ongeval tijdens uw reis. De verzekering reisongevallen met extra bescherming voorziet in een vergoeding in geval van blijvende letsels en overlijden. Let wel: extreme activiteiten zoals basejumpen of heli-skiën zijn niet verzekerd.

Verzekering reisgeschillen

Op reis kunt u ongewild in een aantal situaties verzeild geraken waarvoor u juridische hulp en bijstand nodig hebt, zoals geschillen met reisorganisatoren, problemen met politie of overheid in het buitenland … Met deze verzekering bieden wij u in een aantal gevallen die hulp en bijstand.

VIP-formule

Tot slot willen we de VIP-formule aanhalen. De KBC-Polis voor uw reizen biedt uitgebreide waarborgen en ruime verzekerde bedragen. Wenst u nog hogere bedragen, dan kunt u kiezen voor de VIP-formule: u geniet dezelfde waarborgen maar de verzekerde bedragen en vergoedingsgrenzen worden verdubbeld. En dit voor al de verzekeringen die onderschreven worden. De franchise wordt niet verdubbeld.

Wenst u meer informatie over deze verzekeringen? Uw private banker vertelt er u graag meer over. Of vraag een afspraak aan voor een eerste kennismakingsgesprek, volledig vrijblijvend.

Maak een afspraak

Disclaimer
Dit nieuwsbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.