Het pikt, Donald Trump.

President Trump blijft het moeilijk hebben met de Nobelprijs van zijn voorganger Obama.

Om de oorkonde ook te bemachtigen, laat de zittende president niets aan het toeval over. Hij zet in op alle prijzen: Vrede, Letteren, Chemie, Natuurkunde, en Geneeskunde.

Die laatste hoopt Trump te verdienen door zijn tempel van een lichaam al bij leven aan de geneeskunde te schenken. Zo geeft hij Einstein het nakijken. Albert wilde niet dat er aan zijn lichaam en grijze massa werd geprutst.

Waarom nog wachten, oppert de president die zich onsterfelijk acht. Zo hoeven specialisten niet langer de hersenen te pijnigen over zowat alle medische breinbrekers die er nu over zijn pan circuleren.

Breek de president de mond niet open over scheikunde. Sinds er nog maar weinig chemie is tussen hem en Melania, zet hij volop in op echte scheikunde.

Trump stapte daarom na zijn inauguratie dan ook meteen uit het klimaatakkoord van Parijs en trok de kaart van steenkool en andere fossiele brandstoffen.

Hoe meer rookpluimen de hemel sieren, hoe groter de kans dat hij daar zelf een pluim voor gaat krijgen, luidt de redenering.

De ultieme droom is om op de tabel van Mendelejev te prijken als Dt maar het is nog niet doorgedrongen dat daar geen plaats is voor zuren.

In zijn element voelt Trump zich ook als het om natuurkunde gaat. Kernfusie, deeltjesversnellers, zwaartekrachtgolven ... zijn voor de republikein evenwel een brug te ver.

Slingerbewegingen zijn het favoriete studiedomein. De frequentie van ja-neen, welles nietes, wordt daarom nog steeds verder opgevoerd.

Door de lat voor de hele wereld hoger te leggen, hoopt Trump vurig dat de Zweden volgend jaar op hem verslingerd raken.

Weetje: om de slaap te vatten telt Trump geen schapen maar kijkt hij naar een slinger van Newton. Het volgen van de metalen bollen brengt hem in trance.

Dromen over Letteren en Vrede.

Als Bob Dylan met zijn domme deuntjes in de prijzen kan vallen dan maken zijn tweets meer kans.

Niet alleen groeit het aantal 140-karakterberichten met gemiddeld 12 stuks per dag, hij slechtte net de kaap van 38 000 tweets.

Het aantal Twitter-volgers staat op 53 000 000. Veel beter dan de boekenverkoop van de Obama's!

Bovendien, argumenteert de zittende president, zijn de Obama's een schrijvend koppel, ik doe het alleen. Melania draagt liever de schriftuur van anderen.


Van huiselijke vrede is in het Witte Huis al geruime tijd niet veel sprake. Om dat te compenseren zet de 45ste POTUS allicht het hardst in op de Nobelprijs van de Vrede.

Ook al moet hij daarvoor Little Rocket Man in de armen sluiten. Hij was dan ook ontgoocheld dat er zo weinig positieve reacties kwamen na de meeting in Singapore.

Trumps fixatie op het winnen van de Nobelprijs zorgt voor zenuwachtigheid in presidentiële kringen. Stel dat hij ernaast grijpt dan legt dat een bom onder zo wat alles.

Eén insider die om begrijpelijke redenen anoniem wenst te blijven, vreest dat Trump dan alle Amerikanen binnen de week zal overtuigen dat de knäckebröd-eters over teveel massavernietigingswapens beschikken.

Ze rijden nu al allemaal met Volvo’s en dat zijn tanks! En Saab is ook altijd een dekmantel geweest om straaljagers te maken, dixit Dt.

Neen, geen Nobelprijs, dat pikt hij nooit.

 

Dirk Beliën, adviseur Aandelen- en Optieservice
KBC Private Banking Berchem

 

Disclaimer
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies 

Gerelateerde artikels

Verstoringen van de toeleveringsketens: problemen nog niet voorbij

Verstoringen van de toeleveringsketens: problemen nog niet voorbij

Moeilijke zoektocht naar gepaste beleidsmix in de eurozone

Moeilijke zoektocht naar gepaste beleidsmix in de eurozone

Verder ontsporen van de Belgische overheidsschuld wordt best vermeden

Verder ontsporen van de Belgische overheidsschuld wordt best vermeden

Grondstoffen: een tweesnijdend zwaard

Grondstoffen: een tweesnijdend zwaard