Cijfers en ratings

Cijfers en ratings

Achter de getallen liggen onze ambities. Want net als uw vermogen hebben ook wij een uniek verhaal. En daar zijn we graag transparant over.

Van Belgische fusie tot Europese referentie

Wat klein begon, kende een internationale groei. KBC ontstond in 1998 als Belgische fusie van 2 banken (Kredietbank en CERA Bank) en een verzekeringsmaatschappij (ABB Verzekeringen). 

Vandaag is de groep actief in 6 kernmarkten: België, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije en Ierland. Concreet tellen we trots:

 

  • 11 miljoen klanten,
  • 1.500 bankkantoren,
  • 42.000 medewerkers. 

We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfscultuur, onze strategie en de inzet van onze mensen helpen om het vertrouwen van klanten te winnen, te behouden en te vergroten. Zo worden we de referentie in al onze kernmarkten. 

De cijfers bewijzen het: KBC is en blijft een solide bank

KBC sloot 2017 af met een nettowinst die 6% hoger lag dan het jaarresultaat van 2016. Ook onze liquiditeitspositie bleef sterk, terwijl onze stevige solvabiliteitspositie zich vertaalde in een kapitaalratio* van 16,3%. Dat is een stuk hoger dan de 10,6% die de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank van België vereisen. Kortom: onze positieve resultaten en de sterke kapitaalbuffer vormen een stevige basis voor de toekomst.

Internationale erkenning voor KBC Private Banking

Als private banker willen we de mensen die op ons rekenen dag na dag inspireren, ondersteunen en stimuleren. Wat we doen, doen we opdat u en anderen kunnen groeien. We helpen u om uw dromen waar te maken, en ze nadien ook te beschermen.

Die filosofie werd trouwens beloond met appreciatie uit de professionele wereld. Zo riep de Financial Times KBC Private Banking al vijf keer uit tot de ‘Best Private Bank in Belgium. En ontvingen we, in 8 jaar tijd, maar liefst 6  Euromoney Awards van het gelijknamige toonaangevende Londens bankmagazine. Lees er hier meer over.

Oog en zorg voor de maatschappij

Als groot bedrijf kunnen we onze werking ook gebruiken om de samenleving mee vorm te geven. En precies dat is de duurzaamheidsambitie van KBC. In het Verslag aan de Samenleving leest u alles over onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer weten over onze cijfers en de ratings van KBC Groep? Ontdek de details.  

* Common equity ratio van de groep (Basel III, fully loaded, DeenseCompromismethode, definitie in het jaarverslag) 

Maak een afspraak
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.