Opera Gent - PB zetel West

Opera Gent - PB zetel West

Finished

OperaBallet Vlaanderen haalt de Franse choreograaf Benjamin Millepied – één van de meest gerenommeerde en innovatieve balletchoreografen van het moment – voor het eerst naar België. Voor zijn nieuwe werk, dat als werktitel ‘Bach Studies’ heeft, werkt Benjamin Millepied vanuit het muzikale universum van Johann Sebastian Bach. Geïnspireerd door Bachs complexe ritmes, vaak met roots in barokke dansritmes, stelt Millepied zichzelf als uitdaging om Bachs compositietechnieken te exploreren en te vertalen naar een fysieke realiteit. De beweging wordt geïnspireerd door Millepieds eigen emotionele reactie op de muziek. Twee iconische werken van Bach, Partita Nr.2 en Passacaglia voor Orgel, zijn de ankerpunten voor de choreografie. Het orkest van Opera Vlaanderen, onder leiding van Daniel Inbal, wordt ingezet ter versterking van de partijen voor soloviool en orgel. Het belooft een unieke, abstracte en toch hoogst emotionele balletavond te worden.


“Wil u de eerste Balletvoorstelling ‘Bach Studies’ in België van de Franse choreograaf Benjamin Millepied bijwonen? Bekijk dan deze exclusieve aanbieding en geniet daarbovenop van een walking dinner.”

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.