Risicoprofielen

Welk type belegger bent u?

Risicoprofielen

Welk type belegger bent u?

Beleggen is rekening houden met de risico’s. Een hoger rendement gaat namelijk gepaard met een hoger risico. Uw risicoprofiel weerspiegelt niet alleen welk type belegger u bent. U hebt het ook nodig om in spaar- en beleggingsproducten te kunnen handelen. Zodat we u altijd het gepaste advies kunnen bezorgen.

We onderscheiden 4 risicoprofielen: 

Zeer defensief risicoprofiel

Bij dit profiel blijft het accent op veiligheid liggen. U belegt voornamelijk in producten die u toelaten om binnen de 3 jaar weer over uw belegde kapitaal te beschikken. Dat betekent dat u doorgaans een korte beleggingshorizon hebt. Extra rendement vindt u in rentedragende beleggingen. Wilt u in aandelen beleggen? Dan kiest u het best voor beleggingen met kapitaalbescherming.
 

Defensief risicoprofiel

Hier ligt de nadruk ook op veiligheid, maar u bent bereid om wat meer risico te lopen. Verder kunt u een deel van uw vermogen ook wat langer missen, namelijk 3 tot 5 jaar. U kiest in grote mate voor rentedragende beleggingen. Het gewicht van uw aandelenportefeuille zal eerder bescheiden zijn, en net als de zeer defensieve belegger opteert u hier het liefst voor kapitaalbescherming.
 

Dynamisch risicoprofiel

 U gaat voor een potentieel hoger rendement, maar u weet dat koersdalingen zich kunnen voordoen. Want een hoger rendement brengt extra risico met zich mee. Als dynamische belegger kunt u een deel van uw vermogen 5 tot 7 jaar missen. Uw beleggingsportefeuille is evenredig verdeeld in aandelen en rentedragende beleggingen. Dat evenwicht vertaalt zich in normale marktomstandigheden in een gunstige balans tussen rendement en risico.
 

Zeer dynamisch risicoprofiel

Een zo hoog mogelijk rendement is waar u voor gaat. De extra risico’s neemt u daar met plezier bij. Grote koersschommelingen deren u niet en u kunt een deel van uw vermogen langer dan 7 jaar missen. Uw focus ligt voornamelijk op aandelen. U kiest maar voor een klein deel voor rentedragende beleggingsvormen en aandelen met kapitaalbescherming. Het grote gewicht in aandelen biedt u de kans op een hoger rendement, maar houdt ook grotere risico’s in. Een goede spreiding is zeer belangrijk.

Uw risicoprofiel bepalen? We helpen u graag.
 

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Exclusieve fondsen

Exclusieve fondsen

Op zoek naar een unieke opportuniteit? Ontdek de beleggingen en beheerformules van KBC Private Banking.
Digitale tools

Digitale tools

Uw beleggingen altijd binnen handbereik? Met onze digitale tools hebt u op elk moment een actueel overzicht.
Vastgoedservice

Vastgoedservice

Wilt u geen kansen in vastgoed laten liggen? Lees dan alles over de complete KBC-vastgoedservice.
Fondsen derde partijen

Fondsen derde partijen

Uw beleggingsportefeuille spreiden? De beleggingsfondsen van derde partijen zorgen voor diversificatie.