Risicoprofielen

Welk type belegger bent u?

Risicoprofielen

Welk type belegger bent u?

Beleggen is rekening houden met de risico’s. Een hoger rendement gaat namelijk gepaard met een hoger risico. Uw risicoprofiel weerspiegelt niet alleen welk type belegger u bent. U hebt het ook nodig om in spaar- en beleggingsproducten te kunnen handelen. Zodat we u altijd het gepaste advies kunnen bezorgen.

We onderscheiden 4 risicoprofielen: 

Zeer defensief risicoprofiel

Bij dit profiel blijft het accent op veiligheid liggen. U belegt voornamelijk in producten die u toelaten om binnen de 3 jaar weer over uw belegde kapitaal te beschikken. Dat betekent dat u doorgaans een korte beleggingshorizon hebt. Extra rendement vindt u in rentedragende beleggingen. Wilt u in aandelen beleggen? Dan kiest u het best voor beleggingen met kapitaalbescherming.
 

Defensief risicoprofiel

Hier ligt de nadruk ook op veiligheid, maar u bent bereid om wat meer risico te lopen. Verder kunt u een deel van uw vermogen ook wat langer missen, namelijk 3 tot 5 jaar. U kiest in grote mate voor rentedragende beleggingen. Het gewicht van uw aandelenportefeuille zal eerder bescheiden zijn, en net als de zeer defensieve belegger opteert u hier het liefst voor kapitaalbescherming.
 

Dynamisch risicoprofiel

 U gaat voor een potentieel hoger rendement, maar u weet dat koersdalingen zich kunnen voordoen. Want een hoger rendement brengt extra risico met zich mee. Als dynamische belegger kunt u een deel van uw vermogen 5 tot 7 jaar missen. Uw beleggingsportefeuille is evenredig verdeeld in aandelen en rentedragende beleggingen. Dat evenwicht vertaalt zich in normale marktomstandigheden in een gunstige balans tussen rendement en risico.
 

Zeer dynamisch risicoprofiel

Een zo hoog mogelijk rendement is waar u voor gaat. De extra risico’s neemt u daar met plezier bij. Grote koersschommelingen deren u niet en u kunt een deel van uw vermogen langer dan 7 jaar missen. Uw focus ligt voornamelijk op aandelen. U kiest maar voor een klein deel voor rentedragende beleggingsvormen en aandelen met kapitaalbescherming. Het grote gewicht in aandelen biedt u de kans op een hoger rendement, maar houdt ook grotere risico’s in. Een goede spreiding is zeer belangrijk.

Uw risicoprofiel bepalen? We helpen u graag.
 

Maak een afspraak

Een beleggingsstrategie op jouw maat

De beleggingsstrategie van KBC haarfijn uitgelegd. 
Een beleggingsstrategie op jouw maat

Webinar met Tom Simonts en Philippe Delfosse: Zwaaien de economische ijsheiligen de scepter op de aandelenbeurzen?

Webinar met Tom Simonts en Philippe Delfosse: Zwaaien de economische ijsheiligen de scepter op de aandelenbeurzen?

De wereld in beeld: herziening van de economische groeicijfers.

De wereld in beeld: herziening van de economische groeicijfers.

Rendement en risico

Resultaat dankzij diversificatie en risicobewaking? Ontdek onze rendementen van de voorbije jaren.
Rendement en risico
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.