Spaarrekening openen

Enkele tips

Spaarrekening openen

Enkele tips

Een spaarrekening openen: je doet het gewoon thuis, vanuit je luie stoel. De tijden dat je alleen een spaarrekening kon openen in je lokale bankkantoor zijn namelijk allang voorbij. Vandaag open je een spaarrekening online, zonder administratieve rompslomp en veel sneller dan je denkt.

Hoe open je een spaarrekening?

Ben je al KBC-klant? Dan kun je terecht in KBC Touch, onze onlinebankingtoepassing. Vul snel de nodige gegevens in, en je bent vertrokken. Zodra ze aangemaakt is, vind je de spaarrekening onder 'Betalen'.

Nog geen KBC-klant? Geen probleem, ook dan kun je online een spaarrekening aanvragen. Neem rustig de tijd om de verschillende formules te vergelijken.

Sparen zonder moeite met een automatische spaaropdracht

Vind je het moeilijk om elke maand een bedrag opzij te zetten en geef je je geld liever meteen uit?
Dan zijn er twee interessante alternatieven

  1. Een spaarrekening met een verplichte maandelijkse spaaropdracht. Hiermee profiteer je ineens van een hogere rente
  2. Een klassieke spaarrekening waarmee je zelf een automatische spaaropdracht kunt instellen

Sparen: niet alleen voor jezelf

Sparen doen we niet alleen voor onszelf. Vaak willen we ook een bedrag opzijzetten voor onze kinderen of kleinkinderen. Dat appeltje voor de dorst is meer dan welkom wanneer ze ooit een huis kopen, trouwen …
Wie wil sparen voor zijn kinderen, kan dat volgens twee formules:

  1. Spaarrekening met derdenbeding
    Ideaal als je de volledige controle over het spaargeld wilt behouden. Aangezien de rekening op jouw naam staat, bepaal je helemaal zelf wanneer je de bijeengespaarde som vrijgeeft.
  2. Spaarrekening op naam van je kind
    Als de rekening op naam van je kind staat, is hij of zij de directe eigenaar. Concreet: vóór je kind achttien is, beheer jij het geld, maar vanaf zijn of haar achttiende verjaardag kiest je kind helemaal zélf wat er met het geld op de spaarrekening gebeurt.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen