Recticel groeit in China

KBC Shanghai zorgt voor lokale funding

Recticel groeit in China

KBC Shanghai zorgt voor lokale funding

Recticel was op zoek naar plaatselijke financiering voor de opzet van productievestigingen in China. Dankzij de KBC-vestiging in Shanghai kon Recticel rekenen op lokale funding van een financiële partner die het bedrijf door en door kent.

Internationale ondersteuning

Els Dumortier, Senior Banker KBC Corporate Banking

KBC focust zich op thuismarktklanten in België en Centraal-Europa. We ondersteunen die bedrijven in het binnen- en buitenland. 

Als een bedrijf zijn activiteiten internationaal wil uitbreiden, dan moet het management op de hoogte zijn van de lokale wetgeving en van de culturele en financiële verschillen. Samenwerken met een plaatselijke financiële partner is daarom een groot voordeel, want die heeft expertise over de lokale markt. Het is dubbel voordelig als die partner een vertrouwde Belgische bank is die het bedrijf door en door kent. Zo moet het bedrijf geen nieuwe relatie opbouwen met een buitenlandse bankpartner.

Recticel is een typisch voorbeeld van een thuismarktklant met een sterk internationaal karakter. KBC kon de uitbreiding van bedrijf in China ter plaatse financieren dankzij de KBC-vestiging in Shanghai.

Recticel gaat de grenzen over

De Belgische beursgenoteerde groep Recticel is internationaal actief in isolatie, slaapcomfort, soepelschuim en de auto-industrie. Recticel produceert en levert aan zijn automobielklanten in China hoogwaardige interieurbekleding in polyurethaan. Om dicht bij de klant te kunnen opereren en transportkosten vanuit Europa te vermijden, waren lokale productievestigingen in China noodzakelijk. Recticel wou voor de financiering gebruikmaken van lokale funding.

In het bovenstaande filmpje ziet u een reportage van Kanaal Z, waarin Recticel getuigt over de samenwerking met KBC Corporate Banking.

Meer informatie

Contacteer je relatiebeheerder

'Steun van KBC heeft onze internationale expansie versneld'

Een bedrijf overnemen of een gloednieuwe fabriek neerpoten, hoe begin je daaraan als Belgisch familiebedrijf?
'Steun van KBC heeft onze internationale expansie versneld'

KBC ondersteunt Cartamundi in zijn internationale groei

KBC ondersteunt zijn klanten ook bij hun internationale groeiplannen. Wat vindt een bedrijf als Cartamundi belangrijk?
KBC ondersteunt Cartamundi in zijn internationale groei