KBC-Sponsoring

KBC-Sponsoring

Als een van de grootste werkgevers van het land draagt KBC Bank & Verzekering graag zijn steentje bij aan de ontwikkeling van onze samenleving. Zo maakt KBC flink wat evenementen uit de sportieve en culturele wereld mee mogelijk. We nemen initiatieven voor jongeren en ondernemers. En we zijn erg begaan met veiligheid en preventie. Als maatschappelijk-sociaal geëngageerd bedrijf investeert KBC ook op lange termijn in het milieu en in welzijn.

Welke evenementen sponsort KBC?

KBC geeft de voorkeur aan het sponsoren van topevenementen veeleer dan aan structurele sponsoring. We verkiezen echte partnerships.

We sponsoren geen evenementen met een politiek of ideologisch karakter, of evenementen die KBC kunnen associëren met geweld, verslaving of verstoring van de goede orde en zeden.

Sport

KBC biedt structurele steun aan een sporttak en sponsort geen ploegen of individuele sporters. We denken ook aan de toekomst en steunen eveneens heel wat jeugdprojecten. Motorsporten en risicosporten sponsoren we niet.

Wielrennen

KBC is hoofdsponsor van flandersclassics

KBC is hoofdsponsor van flandersclassics, de overkoepelende organisatie voor de Vlaamse voorjaarsklassiekers (Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs, De Brabantse Pijl).

KBC sponsort jaarlijks ook de Vlaamse Wielerschool zodat die zijn opleidingswerk kan realiseren en optimaliseren.

Atletiek

KBC is partner van de 20 km door Brussel met elk jaar 30.000 deelnemers uit alle provincies en het buitenland.

Paardensport

Vlaanderens Kerstjumping Mechelen

KBC is partner van Vlaanderens Kerstjumping Mechelen, een hippisch eindejaarsfeest dat alle disciplines in de paardensport bij elkaar brengt met de drie wereldbekers: dressuur, mennen en jumping.

KBC sponsort de Landelijke Rijvereniging (LRV), een federatie van 440 rijverenigingen en ponyclubs verspreid over heel Vlaanderen en Het Belgisch Warmbloedpaard (BWP).

Cultuur

Bij KBC zit je goed

KBC verbindt zich met kwalitatief sterke en toegankelijke culturele evenementen. We zetten in op evenementen met een nationale uitstraling die veel mensen op de been brengen en een groot en breed publiek inspireren en verwonderen.
Concreet kiest KBC voor:

  • Cultuurfestivals in grote steden
  • Het programma van het Snijders&Rockoxhuis, het eigen museum van KBC

Jongeren

Muziekfestivals: Rock Werchter, Pukkelpop

KBC sponsort ook jongerenevents, zoals

Maatschappelijk

Strijd tegen kanker + mobiliteit

Kom Op Tegen Kanker

KBC wil dicht bij de mensen staan en meeleven met wat mensen beroert. Vanuit die betrokkenheid engageert KBC zich in twee thema’s die veel mensen raken en aanbelangen: de strijd tegen kanker (partnership met de beweging Kom op tegen Kanker) en mobiliteit.

#KBCverbindt

KBC engageert zich ook voor kansarme en kwetsbare mensen. We focussen in eerste instantie op tewerkstelling, opleiding en competentieversterkende trajecten. In België concentreren we ons daarbij op die steden waar we als KBC nadrukkelijk aanwezig zijn met een hoofdkantoor.

Noord-zuidwerking

KBC voelt zich eveneens betrokken met de (kans)arme bevolking in het Zuiden. Als bank-verzekeraar investeren we in microfinanciering en verzekeringsprojecten in de Derde Wereld. KBC ondersteunt daarom substantieel de ontwikkelingsorganisatie BRS.

Zelfstandigen, vrije beroepen en ondernemers

KBC houdt voeling met de leefwereld van de ondernemers. Dat doen we door een strategisch partnership met UNIZO. We steunen heel wat activiteiten die UNIZO organiseert om het ondernemerschap in Vlaanderen aan te wakkeren: Dag van de Ondernemer, Vlaamse Startersweek, KMO Laureaat, …

KBC heeft ook diverse samenwerkingen rond Medische Vrije Beroepen, een strategische pijler in onze business-strategie.

Hoe sponsoring aanvragen bij KBC?

KBC krijgt dagelijks heel wat vragen om financiële steun. De programmatie voor de rest van het jaar is al vastgelegd, voorlopig aanvaarden we dus geen nieuwe sponsoraanvragen.

Maar geen nood, ook Trooper kan je vereniging vooruithelpen. Met Trooper zamel je makkelijk en digitaal geld in voor je vereniging, zonder dat het jou of je sympathisanten ook maar 1 cent kost. En dat heel het jaar door. Schrijf je nu in!