Bijstandsverzekering voor je woning

KBC-Bijstand aan huis

Bijstandsverzekering voor je woning

KBC-Bijstand aan huis

Een probleem met je woning?

Verwarming kapot? Toilet verstopt? Jezelf buitengesloten? Lek in het dak? We zorgen snel voor hulp!

Geen zorgen, wij helpen je verder

De speurtocht naar een beschikbare en betaalbare technicus kan lang duren. Maar met deze verzekering hoef je enkel KBC te bellen.

Ook ‘s nachts en in het weekend

We doen er alles aan om je binnen de 24 uur uit de nood te helpen. In hoogdringende situaties zelfs binnen de 2 uur.

Pechverhelping? Ook vanzelfsprekend voor je woning!

Een verzekering voor reisbijstand of “pech onderweg” heeft bijna iedereen. Maar wat als een onmisbaar deel van je woning in panne valt, zoals je verwarming of sanitair? Dan wil je toch ook meteen geholpen worden? Daarom neem je een verzekering voor woningbijstand.

Wanneer doen mensen een beroep op woningbijstand: de top 3

 1. Probleem met water (zoals een lek of geen warm water meer)
 2. Defecte verwarming
 3. Zichzelf buitengesloten of sleutels verloren

Wat is KBC-Bijstand aan huis?

Woningbijstand

KBC-Bijstand aan huis is een verzekering voor woningbijstand. Je krijgt met andere woorden bijstand bij ernstige en onverwachte problemen in je woning.

Je hoeft alleen maar naar KBC te bellen en wij regelen alles. Ook ‘s nachts en in het weekend, wanneer het nog moeilijker is om zelf een beschikbare en betaalbare hersteller te vinden.

Hoe werkt het?

1. Een probleem? Je belt ons callcenter op +32 (0) 16 24 24 24. Dat kan dag en nacht. 
2. We sturen hulp binnen de 24 uur, bij hoogdringendheid zelfs binnen de 2 uur. 
3. Een vakman helpt je snel uit de nood.

Onze bijstandsverlener biedt eerste hulp. Dat betekent dat hij verdere schade aan je woning voorkomt of beperkt, een voorlopige herstelling uitvoert en je woning weer veilig en bewoonbaar maakt. Een definitieve herstelling (bv. versleten installaties vervangen) of onderhoudswerken vallen niet onder deze verzekering.

Het aantal interventies per jaar is onbeperkt. Je kunt ons dus bellen zo vaak als nodig is. Wist je dat je via KBC Mobile en KBC Touch rechtstreeks naar ons callcenter kunt bellen?

Wat zijn hoogdringende situaties?

Bijstand woning

We doen er alles aan om je binnen de 2 uur uit de nood te helpen als je basiscomfort ernstig verstoord is, als je woning ontoegankelijk is of als er gevaar dreigt voor bewoners of voor de woning.

Enkele voorbeelden

 • Je hebt jezelf buitengesloten
 • Het enige toilet in je woning is verstopt
 • De verwarming in de woonkamer gaat stuk in de winter

Wanneer kun je een beroep doen op deze verzekering?

We sturen zelf een bijstandsverlener. Als jij zelf iemand hebt aangesteld, betalen we de kosten niet terug (behalve als je de brandweer belt om een wespennest weg te halen).

Wanneer verlenen we onder andere bijstand?

 • Je elektriciteit valt uit
 • Je verwarming of airconditioning begeeft het en daardoor wordt de binnentemperatuur onaangenaam
 • Je hebt geen stromend water meer in je woning of geen warm water meer in je badkamer
 • Je sanitair is verstopt en dat is niet veroorzaakt door een overvolle septische put
 • Er zit een bijen- of wespennest aan of in je woning
 • Je kunt je woning niet meer verlaten of binnengaan omdat de toegang versperd of geblokkeerd is, omdat je sleutels gestolen of kwijtgespeeld zijn of omdat je jezelf buitengesloten hebt
 • Je woning is niet meer wind- of waterdicht, bijvoorbeeld omdat je dak of een raam beschadigd is

Wanneer verlenen we onder andere géén bijstand?

 • De bijstandsverlener kan door jouw toedoen je woning niet betreden op het afgesproken uur
 • Het probleem waarvoor je bijstand vraagt is aan jezelf te wijten omdat je een gekend gebrek niet hebt hersteld of geen definitieve herstelling hebt uitgevoerd na een eerdere interventie
 • Het probleem is het gevolg van een opzettelijke fout van een bewoner of slecht onderhoud of verval van je woning
 • Het distributienet onderbreekt de gas-, elektriciteits- of watertoevoer of sluit ze af
 • Er is schade aan huishoudtoestellen zoals een koelkast, oven, afzuigkap, fornuis of verplaatsbare radiator
 • Een geïntegreerde schakeling, een elektronisch circuit, een microchip, een microprocessor, hardware, software, een computer, een alarm- en domotica-installaties, een telecommunicatietoestel of een soortgelijk elektronisch systeem werkt niet of slecht

Tip

Kijk zeker je KBC-Woningpolis na. Misschien kun je een beroep doen op de extra waarborgen, zoals plaatsvervangende huisvesting, vergoeding van de kosten om goederen veilig te bewaren of de hulp van een lekzoekbedrijf. Contacteer je verzekeringsagent of gebruik KBC Mobile of KBC Touch.

Hoeveel kost deze bijstandsverzekering?

Je betaalt voor deze woningbijstand een premie van 6,5 euro per maand. Dat bedrag gaat automatisch elke maand van je rekening via domiciliëring.

Hoeveel vergoeden we?

Bijstandsverzekering woning

We betalen de interventiekosten van de bijstandsverlener tot 400 euro (incl. btw) en daarnaast de wisselstukken om de schade voorlopig te herstellen tot 100 euro (incl. btw). De verplaatsingskosten zijn volledig voor onze rekening. Je betaalt geen franchise.
Soms heb je recht op een extra service:

 • Lukt het niet om binnen de 24 uur je basiscomfort (elektriciteit, verwarming, warm water) te herstellen? Dan organiseren we opvang in een hotel (tot 200 euro voor het hele gezin). Liever geen hotel? Dan zorgen we 5 dagen lang voor een stroomgenerator of warmtebron.
 • Was je elektriciteit uitgevallen door een defect? En is daardoor het eten in je koelkast of diepvriezer bedorven? Dan krijg je daarvoor een vergoeding tot 125 euro.

Wat je ook nog moet weten

 • Bij de aanvang van de verzekering geldt er een wachttijd van 14 dagen voor je een beroep kunt doen op de bijstand.
 • Iedereen kan deze verzekering sluiten, ook wie geen brandverzekering heeft bij KBC.
 • De verzekering is bedoeld voor een woning waarin je woont of die je als bijkomend verblijf gebruikt, zolang de woning wordt gebruikt voor particuliere doeleinden. We verlenen geen bijstand voor opbrengsteigendommen.
 • Deze verzekering geldt voor één jaar. Ze wordt stilzwijgend verlengd tenzij je ze opzegt ten laatste 3 maanden voor de hoofdvervaldag. 

Hoe sluit ik een bijstandsverzekering af?

Je hebt KBC Mobile nodig om je bijstandsverzekering af te sluiten. Heb je geen KBC Mobile, of ben je nog geen klant bij KBC? Neem dan contact op met KBC Live.

Meer weten?

Op dit product is het Belgische recht van toepassing.

Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 (gratis) of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Voor een offerte van KBC-Bijstand aan huis kun je terecht bij je expert Verzekeringen of in KBC Mobile.
KBC-Bijstand aan huis is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België
Een onderneming van de KBC Groep

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit

Sluit je bijstandsverzekering af met KBC Mobile

Scan de QR-code hieronder met de camera op je smartphone. Afhankelijk van het besturingssysteem van je smartphone kun je gewoon je camera gebruiken (iOS) of een app die QR-codes scant (Android). 

Heb je geen KBC Mobile?

Neem contact op met KBC Live, zij helpen je graag verder.