Zoeken naar rendement

Zonder je comfortzone te verlaten

Zoeken naar rendement

Zonder je comfortzone te verlaten

Slim beleggen: hoe doe je dat?

“Wie een hoog rendement nastreeft op de beurs moet meer risico nemen. En meer risico betekent meer kans op tussentijdse beursschommelingen.”

Dat is al decennia dé manier waarop banken naar je profiel als belegger kijken. Hoe je met schommelingen omgaat, wordt gebruikt als maatstaf voor de parameter ‘risico’. Die bepaalt of je een heel defensieve of heel dynamische belegger bent, of een gradatie ertussen.

Maar naast deze rationele component is er ook een emotioneel beslissingsproces verbonden aan beleggen. Iedereen verschilt in de manier waarop hij of zij tussentijdse stijgingen en dalingen op de beurzen verwerkt. Beleggers met exact hetzelfde defensieve profiel kunnen anders reageren op zulke schommelingen.

Daalt de beurs enkele dagen na elkaar, dan zal defensieve belegger A daar meteen op willen reageren. Terwijl defensieve belegger B misschien de schouders ophaalt en een maand later nog eens naar zijn beleggingen kijkt.

Bij KBC vinden we dat de klassieke aanpak – waarbij alleen rendement en schommelingen de criteria zijn – beter kan. En daarom gaan we nu een stapje verder: ook je gemoedsrust mag een volwaardig beleggingscriterium zijn.

Blijkt dat de adrenaline op de beurzen je ’s nachts wakker houdt? Dan stellen we je een beleggingsoplossing voor die snel en omvangrijk reageert op beursschommelingen.

Schommelingen helemaal uitsluiten kan natuurlijk niet, maar we houden zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren. Dan stellen we je een beleggingsoptie voor die daarmee rekening houdt.

Ben je zelfs niet uit balans te krijgen als de markten bokkensprongen maken? Dan zit je waarschijnlijk beter bij een fonds dat zo’n schommelingen toelaat.

Doordat we de gevoeligheid voor tussentijdse verliezen als bijkomende dimensie toevoegen, heb je beleggingen die beter bij jou aansluiten. Als de zon schijnt op de beurs én als het dondert en bliksemt.

Slim beleggen, dat is met andere woorden zoeken naar rendement zonder nodeloos te moeten piekeren. Zonder nodeloos op te houden met beleggen, waardoor je kans hebt toekomstig potentieel rendement mis te lopen.

Het resultaat? Je voelt je comfortabel bij je belegging en kunt genieten van wat jij belangrijk vindt in het leven.

Interesse om te beleggen? We helpen je graag!

KBC-Beleggingsplan

Periodiek beleggen kan al vanaf 25 euro per maand. Deze vorm van beleggen is zo eenvoudig dat het met je smartphone kan. Open in enkele klikken een KBC-Beleggingsplan, waar en wanneer je wilt. Klik op de banner en ontdek meer voordelen.

Ontdek het KBC-Beleggingsplan

KBC Easy Invest Service

Beschik je over een groter vermogen en wil je dat aan het werk zetten? Laat het over aan onze gespecialiseerde fondsbeheerders met de KBC Easy Invest Service. Klik op de link en ontdek er alles over.

Ontdek de KBC Easy Invest Service

KBC-Premium Banking

Heb je een groter vermogen? Dan kun je kiezen voor KBC-Premium Banking, waarmee je financiële begeleiding krijgt van je persoonlijke relatiebeheerder.

Ontdek de KBC-Premium Banking