Beleggen met wisselgeld

Beleggen met je wisselgeld

  • Beleg met kleine bedragen
  • Hou zelf de controle over je geld
  • Activeer snel en eenvoudig in KBC Mobile
Beleg met je wisselgeld

Waarom beleggen met wisselgeld?

Vele kleintjes maken één groot, en beleggen kan op termijn meer opbrengen dan sparen. Bovendien maakt het niet uit of je een startende of een ervaren belegger bent. Begin je met beleggen? Dan  kan je dat doen met kleine bedragen, waardoor je op een eenvoudige manier van het beleggen kan proeven. Heb je al een belegging? Dan kan beleggen met je wisselgeld een mooie aanvulling op je huidige portefeuille zijn. 

Wat is beleggen met wisselgeld?

Elke dag doe je uitgaven en betalingen met je zichtrekening. Kies je voor beleggen met je wisselgeld, dan ronden we elk bedrag naar de eerstvolgende euro af. Als je dan aan 10 euro komt, storten we die in je beleggingsplan. Zo beleg je zonder een al te grote impact op je portemonnee of je levensstijl. 

Hoe werkt beleggen met wisselgeld?

Stel, je betaalt bij de bakker 3,51 euro. Dan gaat er 4 euro van je rekening, waarvan 49 cent naar je beleggingsplan. En dat doen we voor elke uitgave, tenzij je rekening onder nul zou gaan. Wist je trouwens dat de gemiddelde KBC-klant elke dag ongeveer 0,90 cent naar boven afrondt? Dat levert een maandelijkse belegging van 20 euro op! 

Beleg met je wisselgeld

Meer over beleggen met je wisselgeld

Als gebruiker van KBC Mobile start je in enkele tikken met beleggen met je wisselgeld. Met de app zie je op elk moment hoeveel je al hebt belegd. Én hoeveel dat bedrag intussen mogelijk heeft opgebracht.

Wil je het afronden graag even stopzetten? Dat doe je in KBC Mobile met 1 tik. En daarna start je het even makkelijk weer op.

Meer tips vind je in onze veelgestelde vragen.

 

‘Beleggen met je wisselgeld’ is bedoeld voor elke particuliere klant vanaf 18 jaar die op een leuke, makkelijke en laagdrempelige manier wil starten met beleggen.

Je kunt beleggen met wisselgeld van een individuele zichtrekening. Het kan ook van een gemeenschappelijke zichtrekening, op voorwaarde dat je gehuwd, wettelijk samenwonend of feitelijk samenwonend bent.

Al je uitgaven en betalingen van je zichtrekening rondt KBC op het einde van de dag af. Dat zijn bijvoorbeeld overschrijvingen, kaartbetalingen, doorlopende betalingsopdrachten, domiciliëringen en kredietaflossingen.

We ronden niet af als je rekening een negatief saldo vertoont of als je rekening door afronden in min gaat.

Tik op Aanbod > KBC-producten > Sparen & beleggen. Onder 'Beleggen' kies je voor 'Beleg met je wisselgeld'.

Je beleggingen volg je op onder ‘Beleggen’. De bedragen die je stort in je beleggingsfonds kun je enkele dagen na je storting opvragen in de rubriek Beleggen.

Je betaalt enkel de gebruikelijke kosten van het fonds. Welke dat zijn, vind je in de productinformatie.

Nee, het duurt 3 werkdagen om het fonds waarin je belegt te verwerken. Het aantal stuks en de tegenwaarde kun je pas na de verwerking opvragen.

Ja, je beleggingsplan is meteen zichtbaar nadat je het hebt geopend. Je vindt het onder het menu Beleggen > Beleggingsplannen.

Ja, dat kan, via het menu Beleggen > Beleggingsplannen > Beleggen met je wisselgeld > tab Beheer > Pauzeren.

Ga naar het menu Beleggen > Beleggingsplannen > Beleggen met je wisselgeld > tab Beheer > Herstarten.

Wil je ‘Beleggen met je wisselgeld’ definitief stopzetten? Neem hiervoor contact op met KBC Live.

Dat kan in de detailinformatie van het fonds. Hou wel rekening met de voorwaarden beschreven in de productinformatie. Heb je hulp nodig? Neem contact op met KBC Live.

Ja, dat kan. Stel dan een doorlopende betalingsopdracht in. Op die manier vul je je belegde kapitaal elke maand verder aan, bovenop de afrondingen.

Naast de automatische afrondingen kun je ook een automatische beleggingsopdracht invoeren. Er is geen minimumbedrag.

  1. Ga naar het menu Beleggen >Beleggingsplannen > Beleggen met je wisselgeld > Beheer.
  2. Tik op het plusje naast 'doorlopende betalingsopdrachten'.

Je kiest zelf of je je wisselgeld met 2 of 3 maal vermenigvuldigt met de Turbo. Je kunt aanpassen van 2 naar 3 of omgekeerd. Activeer de Turbo.

Beleg met je wisselgeld
  • file func document