autoverzekering

Autoverzekering


 • Voordelige premie voor veilige chauffeurs
 • Stel zelf je verzekeringspakket samen
 • Online hetzelfde tarief als in het kantoor
Simuleer nu je autoverzekering

Ontdek de voordelen van een autoverzekering van KBC

Snelle, digitale aanpak met een persoonlijke touch

Zowel de aanvraag van je verzekering als een schade-aangifte doe je volledig digitaal. Extra hulp nodig? Er staat steeds een medewerker voor je klaar. Kocht je een nieuwe personenwagen? Enkel bij KBC krijg je ook je voorste nummerplaat gratis.

Veilige chauffeurs krijgen korting én een joker

Vergeet het bonus-malussysteem. Eén schadevrij jaar levert je 10% korting op op je verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheids-
verzekering (BA). Na 5 schadevrije jaren krijg je een joker die je voordelige premie veiligstelt als je toch eens in de fout gaat. Alle informatie over de korting op de BA-verzekering en de joker vind je terug in de Algemene voorwaarden.

Ruime aankoopprijsgarantie voor elektrische wagens

Kies je voor een omniumverzekering? Dan ben je gerust. Want gaat er iets echt mis, dan vergoeden wij het volledige aankoopbedrag tot 48 maanden na de aankoop als je een elektrische auto kocht en tot 30 maanden na de aankoop bij een nieuwe wagen op fossiele brandstof. Daarnaast verhogen we voor ieder type auto de schadevergoeding met 10 procent.

Vergelijk onze autoverzekeringen

Als je een auto aankoopt in België, dan ben je verplicht om daarvoor een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering of kortweg BA af te sluiten. Deze BA-verzekering zorgt ervoor dat schade die jij aanricht aan anderen wordt vergoed. Wil je je eigen auto beter beschermen, dan kun je kiezen voor een gedeeltelijke (=kleine) of volledige omniumverzekering. In de tabel hieronder lees je waarvoor je extra verzekerd bent boven op de BA-verzekering. Ook zie je welke aanvullende verzekeringen je erbij kunt nemen of al inbegrepen zijn.

Volledige omniumverzekering Gedeeltelijke omniumverzekering Burgerlijke aansprakelijkheid autoverzekering

Schade aan derden

Gratis slepen na een ongeval in België

Schade aan eigen voertuig (door de natuur, aanrijding met een dier, brand)

Glasbreuk, inbraak, diefstal of poging tot diefstal

Terugbetaling BIV en vergoeding voor extra uitrusting bij total loss

Aanrijding in fout

Vandalisme

Verkeerd tanken

EXTRA VERZEKERINGEN

Rechtsbijstand

Optioneel Optioneel Optioneel

Ongevallen bestuurder

Optioneel Optioneel Optioneel

Bijstand voertuig

Optioneel Optioneel

Vervangwagen

Optioneel Optioneel

Bijstand personen

Optioneel Optioneel Optioneel

Breid je autoverzekering optioneel uit

Met een van bovenstaande verzekeringen kun je gerust de weg op. Maar wil je graag wat extra veiligheid inbouwen voor jezelf en je gezin? Dan kun je je verzekeringspakket aanvullen met een rechtsbijstandsverzekering, een ongevallenverzekering bestuurder, bijstand voertuig of personen. 

Rechtsbijstandsverzekering

Ontstaat er na een schadegeval een discussie die eventueel voor een rechtbank uitgeklaard moet worden, dan kun je met deze rechtsbijstandsverzekering rekenen op advies en juridische hulp. Bovendien worden de juridische kosten die met zo’n geschil gepaard gaan tot 100.000 euro gedekt. Ook wanneer de tegenpartij niet in staat blijkt te zijn om jou je schade te vergoeden, komt deze verzekering tussen tot 12.500 euro. 98% van onze autoverzekeringsklanten neemt een rechtsbijstandsverzekering.

Ongevallenverzekering bestuurder

Veroorzaak je een ongeval, dan verzekeren een reguliere BA-verzekering en een (gedeeltelijke) omniumverzekering je NIET tegen lichamelijke letsels. Daarom biedt deze aanvullende ‘Ongevallenverzekering bestuurder’ de nodige bescherming bij medische kosten, zelfs als je in fout bent. Bovendien verzeker je met deze bestuurdersverzekering ook andere chauffeurs die jij met je wagen laat rijden.  

Bijstand voertuig en personen

Heb je een ongeval in België, dan heb je via je verplichte BA-verzekering het recht om gratis te worden gesleept

Wil je ervoor zorgen dat je ook kosteloos geholpen wordt bij pech thuis en onderweg, dan is de bijstand voertuig een goede aanvullende verzekering. Daaraan kun je een vervangwagen toevoegen. Neem je een volledige omnium, dan is de bijstand voertuig én een vervangwagen inbegrepen in je polis

Met de bijstand personen verzeker je jezelf en je gezin bij ongeval of ziekte wanneer je op reis bent.  

Meer over je autoverzekering

Neem binnen de 12 maanden na het behalen van het voorlopige rijbewijs je kinderen kosteloos op in je eigen autoverzekering. Dat kan makkelijk in KBC Mobile of KBC Touch. Zo gaan ze goed verzekerd de weg op én bouwen ze een eigen rijhistoriek op. Kiezen ze later zelf voor een autoverzekering bij KBC, dan krijgen ze meteen een voordeliger tarief als jonge bestuurder.

Als je minder rijdt, heb je ook minder kans op een ongeval. Daarom krijg je korting wanneer je minder dan 15.000 km per jaar rijdt. Rijd je minder dan 7.500 km per jaar, dan zal je premie nog lager uitvallen.

Ben je tussen 55 en 65 jaar, minstens vijf jaar klant bij KBC Verzekeringen en vijf jaar ongevalvrij? Dan geniet je onze levenslange verzekeringsgarantie. We verzekeren je dat je verplichte aansprakelijkheidsverzekering niet wordt opgezegd. Ook niet bij aangifte van een schadegeval, tenzij er gezondigd is tegen de algemene voorwaarden.

 • Verzeker je een nieuwe, 100% elektrische wagen, dan krijg je tot 48 maanden na je aankoop je volledige investering terugbetaald.
 • Voor tweedehands elektrische wagens geldt een aankoopprijsgarantie 24 maanden.
 • Verzeker je een nieuwe wagen op fossiele brandstof, dan krijg je tot 30 maanden na je aankoop je volledige investering terugbetaald.
 • Sluit je een omniumverzekering, dan kies je een franchise die bij je budget past, gaande van 250 tot 1.250 euro.
  Enkele gevallen waarbij je geen franchise hoeft te betalen:
  - Glasbreuk: enkel wanneer je kiest voor een van onze erkende herstellers
  - Brand, smeltschade door kortsluiting, ontploffing en bluswerkzaamheden, diefstal, natuurgeweld, marterschade, vallen van luchtvaartuigen of delen ervan en botsing met vogels en loslopende dieren
  - Total loss
 • Sluit je een gedeeltelijke omnium? Dan is er geen franchise. Behalve wanneer je bij een glasbreuk er niet voor kiest om de schade bij een van onze erkende herstellers te laten maken. Dan betaal je een franchise. 

Met de ‘optie 10% schadevergoeding’ verhogen we de vergoeding met 10%, zonder enige verdere formaliteit. Want mogelijk zijn er samen met je auto ook nog andere dingen verloren of beschadigd. Deze optie zit standaard inbegrepen in zowel de volledige als de gedeeltelijke omniumverzekering, maar je kunt ervoor kiezen om ze uit je pakket te halen. Neem daarvoor contact op met je tussenpersoon bij KBC Verzekeringen. 

Zorg ervoor dat er standaard een Europees aanrijdingsformulier in je wagen ligt. Heb je er geen, vraag er dan een aan je KBC-verzekeringsagent of in je bankkantoor.


Heb je een ongeval, dan vul je samen met de tegenpartij het formulier in. Hoe je dat doet, vind je hier. Noteer zeker bij welke schadehersteller je je voertuig wilt laten herstellen na een ongeval. KBC werkt samen met een netwerk van herstellers.


Geef je schadegeval ook altijd digitaal aan in KBC Mobile of KBC Touch, dan kunnen onze medewerkers zorgen voor een snelle opvolging en afhandeling.

Overstappen naar KBC is eenvoudig. Je simuleert en vraagt je verzekering digitaal aan of je neemt contact op met een KBC-verzekeringsagent. Sluit je een contract af, dan zorgen wij ervoor dat je lopende contract bij een andere verzekeraar wordt opgezegd.

Bij KBC krijg je altijd een gepersonaliseerd tarief. Dat tarief wordt bepaald door een aantal criteria, waaronder het type wagen dat je kiest, jouw rijgedrag en het type verzekering dat je kiest. Heb jij bijvoorbeeld een schadevrij verleden en kies je voor een verzekering voor een nieuwe wagen, dan zal je premie voordeliger zijn. 

Heb je je verzekeringspakket samengesteld en ben je tevreden over de prijs? Start dan gerust je aanvraag. Houd zeker je chassisnummer bij de hand, dat vind je terug op het inschrijvingsbewijs van de wagen. Verzeker je een tweedehandswagen, dan heb je ook de datum van de eerste inschrijving nodig.

Ja. KBC verzekert jou als verzekeringnemer en alle personen die jij de toestemming hebt gegeven om met je auto te rijden of die met je meerijden. Het is verplicht om alle bestuurders die meer dan 2.500 km per jaar met de wagen zullen rijden mee op te nemen in de polis.   

Een verzekeringsbewijs (vroeger ook wel groene kaart genoemd) is het bewijs dat aantoont dat je wagen correct is verzekerd binnen de periode die op het document wordt aangegeven. KBC levert niet langer een papieren document af, het verzekeringsbewijs is nu wit en gedigitaliseerd. Vraag ‘verzekeringsbewijs’ aan Kate en je hebt het onmiddellijk bij de hand. Meer info vind je hier.

Goed om te weten

 • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing.
 • De verzekeringen in deze polis gelden voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze worden opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 (gratis) of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be.
  Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.
 • Voor een offerte van de KBC-Polis voor Uw Voertuig kun je terecht op onze website, in KBC Mobile, KBC Touch of bij je KBC-verzekeringstussenpersoon.
 • De KBC-Polis voor Uw Voertuig is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
  BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
  Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België.
  Een onderneming van de KBC Groep

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit