Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)


 • Na 1 jaar zonder ongeval in fout krijg je 10% korting
 • Auto gekocht? Wij schrijven je auto in en zorgen voor je nummerplaat
 • Bereken je premie in amper 3 minuten en sluit je verzekering meteen online af

Waarom kiezen voor de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid auto van KBC?

Wie een auto heeft, is wettelijk verplicht een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) te sluiten. Die verzekering vergoedt de schade die je met je auto aan anderen berokkent, maar niet de schade aan je eigen auto.

De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) geldt in België en in alle landen die niet doorstreept zijn op je verzekeringsbewijs (verplicht boorddocument).

Wel verzekerd

 • De schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen, zowel de materiële schade (blikschade, schade aan gebouwen, enz.) als de lichamelijke schade (doden of gewonden).
 • De letsels die een voetganger, fietser of passagier oploopt bij een verkeersongeval waarin je auto betrokken is.

Ook als je niet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op deze verzekering.
 

Niet verzekerd

Enkele belangrijke uitsluitingen zijn:

 • de schade aan je eigen auto
 • de lichamelijke letsels die de bestuurder oploopt bij een verkeersongeval
 • de schade veroorzaakt door deel te nemen aan wedstrijden
 • de schade die je met opzet veroorzaakt

De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden.

Simuleer je autoverzekering

Meer over de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid in de KBC-Polis voor Uw Voertuig

Met onze handige simulator onderaan deze pagina bereken je de prijs van je autoverzekering. Je kunt je verzekering meteen online afsluiten, zonder dat je daarvoor naar het kantoor hoeft. En bij schade sta je er nooit alleen voor: er is altijd een KBC-verzekeringsagent in je buurt die je persoonlijk begeleidt bij je aangifte. Ook als je je polis bij ons digitaal hebt afgesloten.

Voortaan gaan we niet meer werken met een bonus-malussysteem. Dankzij een joker en een korting op de BA-verzekering genieten goede chauffeurs van meer voordelen. Want ook wie voorzichtig rijdt, kan al eens een fout maken.

Joker voor schadevrij rijden
Bij KBC verdien je na 5 schadevrije jaren een joker. Heb je dan toch een ongeval waarbij jij in de fout bent? Dan wordt je joker ingezet en behoud je je voordelige premie. Na 5  schadevrije jaren, waarbij je hele tijd verzekerd was, verdien je weer een nieuwe joker. Zo behoudt je bij een eenmalige fout toch je voordelige premie.

Korting op je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA)
Daarnaast geniet je als goede chauffeur een korting van 10% op je verplichte BA-verzekering. Veroorzaak je toch een ongeval en heb je geen joker? Dan kun je die korting gedurende een jaar niet genieten. Ben je opnieuw een jaar schadevrij, dan krijg je terug de korting.

Ben je tussen 55 en 65 jaar oud, minstens 5 jaar klant bij KBC Verzekeringen en 5 jaar ongevalsvrij? Dan geniet je onze levenslange verzekeringsgarantie. Wij verzekeren je dat je verplichte aansprakelijkheidsverzekering niet wordt opgezegd. Ook niet bij aangifte van een schadegeval.

Jouw autoverzekering biedt ook voordelen aan je kind dat start met rijden:

 • Met KBC Start2Drive neem je je kind op in jouw autoverzekering als het leert rijden. Je betaalt daarvoor geen extra premie tijdens de 24 maanden na het behalen van het voorlopig rijbewijs.
 • Met KBC MyFirstCar sluit je kind een eerste autoverzekering op eigen naam tegen een voordelig tarief.

Vragen?

Neem contact op met onze expert Verzekeren. Bel met KBC Live of maak een afspraak met je KBC-kantoor.

Goed om te weten

De KBC-Polis Personenauto kan één of meer van de volgende verzekeringen bevatten: de Verplichte Aansprakelijkheidsverzekering, de verzekering Rechtsbijstand, de Omniumverzekering Alle Risico’s, de Gedeeltelijke Omniumverzekering, de KBC-VAB Bijstand, de Ongevallenverzekering Bestuurder.

 • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing.
 • De verzekeringen in deze polis gelden voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze worden opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij het KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûsplantsoen 35, 1000 Brussel, info@ombudsman.as, www.ombudsman.as. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Voor een offerte van de KBC-Polis Personenauto - Personenauto kun je terecht op onze website of bij je expert Verzekeringen.
De KBC-Polis Personenauto is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België
Een onderneming van de KBC Groep

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit

Hoeveel kost een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid auto (BA)?

Maak vrijblijvend een simulatie

Bereken snel de prijs van je BA-verzekering
Sluit je verzekering meteen af, helemaal online
Je verzekering kan al de dag nadien starten

Hulp bij autoschade

Een auto-ongeval, glasschade of diefstal? Ontdek wat je moet doen bij autoschade.