Webinar: marktupdate met focus op rente en wisselkoersen

Webinar: marktupdate met focus op rente en wisselkoersen

Finished

Was 2022 het jaar van de inflatie, dan wordt 2023 dat ongetwijfeld ook.
Dalende energieprijzen vijlen de scherpste inflatoire randjes af maar de weg naar de 2%-doelstelling is lang. Het inflatiemonster nestelde zich tot in de diepste uithoeken en laat zich niet zomaar temmen. Bovendien doorstaat de economische activiteit de gevreesde (energie)storm verrassend goed. De doemscenario’s gaan op stal. Dat is ons geluk, maar niet dat van de centrale banken omdat het hun strijd tegen inflatie alleen maar bemoeilijkt. Een langere periode van hogere rentes lonkt. Dit besef dringt steeds meer door tot de markt. 

Marktenstrateeg Mathias Janssens kadert de context tijdens dit webinar van 45 minuten en licht de visie van KBC toe:

  • Wat is het aan kracht winnende marktadagium '4-5-6' (beleidsrentes voor respectievelijk ECB, Bank of England en Fed) waard?
  • Wat gebeurt er met het beleid ná de laatste renteverhoging?
    Op de wisselmarkt blinkt de kroon van koning dollar wat minder. Is dat terecht? En hoe vergaat het de Britse munt nog? De Brexit is met het nieuwe Noord-Ierse protocol officieel van de baan maar de Sunak-administratie heeft nog heel wat andere binnenlandse katten te geselen: van een koopkrachtscrisis over de grootste stakingsgolf in decennia tot een dreigende recessie.

Expert risicobeheer Kurt Van Keymeulen geeft nadien een korte demo van onze Go&Deal Pro-applicatie, die jullie perfect in staat stelt jullie wisselkoersrisico’s volledig digitaal te beheren.

Herbekijk het webinar

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=pmTV5VyYgCw

Download de presentatie

We wensen je veel inspiratie!

Contacteer je relatiebeheerder

Heb je na dit webinar nog vragen? Dan kun je natuurlijk terecht bij je KBC-relatiebeheerder.

Contacteer je relatiebeheerder