Webinar: rente-evolutie en praktische inzichten om met een renterisico om te gaan

Webinar: rente-evolutie en praktische inzichten om met een renterisico om te gaan

Finished

Van een pandemie naar oorlog in de Europese achtertuin. Na Covid zorgt de Russische invasie in Oekraïne voor een nieuwe wereldwijde schokgolf. De grondstofprijzen exploderen, de inflatie versnelt, de economie staat onder druk. Financiële markten staan alweer voor een periode met veel onbekenden. Centrale banken ontmoeten nieuwe obstakels tijdens de pas aangevatte kruistocht tegen inflatie.

Marktenstrateeg Mathias Janssens kadert de context tijdens een live webinar van 30 minuten en licht de visie van KBC toe:

  • Rentemarkten en monetair beleid: de aanzienlijke renteval is niet consistent met onze verwachtingen omtrent het monetair beleid. De Bank of England trapte de opwaartse rentecyclus al af. De Fed volgt binnenkort en de geopolitieke ontwikkelingen zorgen voor uitstel maar geen afstel van de normalisatieplannen in Frankfurt.
  • Wisselmarkten: de markt schoot met scherp op de euro, gunde het pond het voordeel van de twijfel en omarmde de dollar. De eenheidsmunt delft op korte termijn het onderspit omwille van de specifieke context. Dit opent perspectieven op een herstelbeweging later dit jaar.

De volatiliteit en onzekerheid op de rentemarkten sinds de jaarwisseling werden de voorbije weken nog versterkt door de dramatische situatie in Oekraïne.

Specialist risicobeheer Cathy Vangoidsenhoven van het Corporate-salesteam licht toe hoe je als bedrijf met die onzekerheid kunt omgaan. Olivier Gazzolo, CEO KBC Markets verzorgt de intro.
Een praktische kijk op een, opnieuw, zeer actueel risico.

Herbekijk het webinar

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=xJrWJS_E_Rk

Bekijk de presentatie van dit webinar

Bekijk de presentatie

We wensen je veel inspiratie!

Contacteer je relatiebeheerder

Heb je na dit webinar nog vragen? Dan kun je natuurlijk terecht bij je KBC-relatiebeheerder.

Contacteer je relatiebeheerder