Open bankverzekeren
Trends en innovatie

Overal data: hoe je data slim kunt gebruiken

Aflevering 4

 

In de videoreeks ‘Overal data’ nemen Jo en Jens je mee op reis doorheen de wereld van data. Vandaag komen 3 thema's aan bod: data in het voetbal, de evoluerende rol van marketeers en ondernemers en het Belgische bedrijf Realto, een API-marktplaats voor energiedata.

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=EBOTBrpwNrI

De invloed van data op het voetbal

Het gebeurt wel eens dat een coach zegt: "Deze actie zou de scheidsrechter in een ander land niet hebben gefloten". UEFA gaat dat nu effectief na met behulp van data. Ze ontwikkelden de tool 'Perception 4 Perfection', waarmee UEFA-scheidsrechters uit wel 60 landen filmpjes over beslissingen van collega-scheidsrechters kunnen bekijken en beoordelen. Zo wordt de arbitrage beter opgevolgd en zullen beslissingen voor een vastgestelde 23% correcter verlopen. We zien dat data steeds meer een belangrijke rol in het voetbal speelt, zoals onder andere bij de doellijntechnologie of de VAR.

De data-evolutie van de marketeer en ondernemer

Marketeers worden overspoeld door marketingtools die dagelijks uitkomen. Ze worden geacht deze tools te kennen en te gebruiken, maar vooral ook om de gegenereerde data te interpreteren en ermee aan de slag te gaan. Zo moet de marketeer niet enkel meer creatief, maar ook analytisch ingesteld zijn. Er wordt niet meer gekozen voor 1 punchline, maar voor verschillende Creatives. Dat doen werkgevers om deze Creatives en hun impact te testen op de markt. Een oproep aan alle ondernemers: schaaf je kennis van deze marketingtools en data-interpretatie bij want ook jij kunt hier je voordeel uit halen op je eigen website of webshop.

Het Belgische Realto: een API-marktplaats voor energiedata

In deze videoreeks komt altijd een Belgische start- of scale-up aan bod. Deze keer is dat Realto. Zij voegden verschillende API's toe aan een marktplaats. Zo brachten ze zowel aanbieders van data en API's samen met afnemers ervan. Je kunt dankzij deze uitwisseling een stukje data van een energiespeler verwerken in je eigen product. Dat is belangrijk omdat er steeds meer vraag is naar data om hernieuwbare energie aan particulieren te kunnen bieden. Door met de energiedata rekening te houden, zou je de prijs en de kost van je hernieuwbare energie laag kunnen houden.

Gerelateerde artikels

Interview met Dewi Van De Vyver van Flow Pilots

Interview met Dewi Van De Vyver van Flow Pilots

Vereenvoudigd aanvraagproces dankzij integratie en samenwerking

Vereenvoudigd aanvraagproces dankzij integratie en samenwerking

Let’s talk electricity!

Let’s talk electricity!