Betalen en ontvangen in binnen- en buitenland

Vlotte inkomsten en aangepaste betalingstechnieken optimaliseren uw werkkapitaal.

Betalen en ontvangen in binnen- en buitenland

Vlotte inkomsten en aangepaste betalingstechnieken optimaliseren uw werkkapitaal.

Als bedrijf wilt u natuurlijk dat uw klanten zo vlug mogelijk betalen. Maar ook de snelheid waarmee u uw leveranciers betaalt, heeft een belangrijke invloed op het gebruik van uw werkkapitaal.
Uw cashflow optimaliseren? Daarvoor neemt u het best uw inkomsten, uitgaven en algemeen betalingsverkeer onder de loep.

Sneller inkomsten vergaren

Wachten tot uw klanten hun factuur betalen? U ziet het liever anders. Als bedrijf hebt u er baat bij dat er vlot geld in de kassa stroomt.

Gelukkig zijn er oplossingen waarmee u openstaande facturen eenvoudig en snel zelf kunt innen. Zoals de Europese domiciliëring, daarmee hoeft u de betaling van uw klant niet af te wachten, u int zelf de factuur op de vervaldag. Geen laattijdige betalingen meer!

Maar ook online en in uw zaak kunt u betalingen sneller en eenvoudiger innen. Dankzij elektronische betaaloplossingen zoals de betaalterminal en de betaalknop staat het geld snel op uw rekening. Daarbovenop zijn deze oplossingen net zo comfortabel voor uw klanten: ze hoeven geen cash op zak te hebben en kunnen gewoon met de kaart betalen. 

Krijgt u soms te maken met slechte debiteuren? Erg vervelend. Bovendien wordt geld terughalen van een klant des te moeilijk als die zich in het buitenland bevindt. Dergelijke problemen vermijden? Dan is het uitbesteden van uw debiteurenportefeuille zeker de moeite waard. Ontdek meer over factoring en forfaiting. 

Betalingsuitstel, dankzij aangepaste betalingstechnieken

Onderhandelen en goede betalingscondities bekomen is niet altijd gemakkelijk. Als u uw werkkapitaal wilt optimaliseren is het goed om enkele dagen uitstel van betaling te winnen. 

KBC biedt verschillende mogelijkheden waarbij u uw leverancier binnen de afgesproken termijn betaalt en toch betalingsuitstel krijgt. Enkele voorbeelden van deze betalingstechnieken zijn LC Import forfaiting en de betalingsgarantie

Al deze middelen bieden uw leverancier zekerheid van betaling. Zo kunt u zonder problemen tot een contractsluiting komen. En dat terwijl u uw liquiditeiten niet onmiddellijk hoeft aan te spreken.

Minder administratie, met een efficiënt betalingsverkeer

Het beheer van uw financiële transacties vergt heel wat administratie. Met de betaalterminal en de betaalknop wint u al heel wat tijd, maar met een doorgedreven automatisatie van uw betalingsverkeer zit u helemaal op de goede weg. Tools die uw administratie gebruiksvriendelijk, efficiënt en snel verwerken zijn eigenlijk onmisbaar. 

Met KBC Reach, Isabel en Swift for Corporates beschikt u over één centrale toepassing voor al uw binnen- en buitenlands betalingsverkeer. Bovendien beheert u uw rekeningen waar en wanneer het u past, dankzij mobiele applicaties, en kunt u alle e-Solutions aan uw boekhoud- of treasurypakket koppelen voor een automatische uitwisseling van gegevens.

Al uw fondsen gecentraliseerd

Een globaal overzicht voor al uw rekeningen? Dan is cash pooling, een cashmanagementtechniek voor een eenvoudiger liquiditeitenbeheer, de ideale oplossing. Door de compensatie van de debet- en creditsaldi van verschillende rekeningen krijgt u één globale stand van zaken. 

We zorgen er natuurlijk voor dat u altijd een oplossing op maat van uw bedrijf krijgt. Daarvoor gebruiken we cashmanagementtechnieken als getrapte nivelleringssystemen en zoeken we naar specifieke oplossingen voor uw rapportering en renteberekening. 

Vragen? Of gewoon meer weten over het optimaliseren van uw werkkapitaal? 

Contacteer je relatiebeheerder