Samen werken aan groener wagenpark

Klant in de kijker: Deloitte kiest voor elektrische leasingwagens

Samen werken aan groener wagenpark

Klant in de kijker: Deloitte kiest voor elektrische leasingwagens

Beetje bij beetje vermindert het aantal dieselwagens op onze wegen. Ook wij bij KBC Autolease dragen daar ons steentje toe bij. Zo sloten we in de maand juli voor het eerst in onze geschiedenis minder contracten voor dieselwagens dan voor andere wagens af. Die mijlpaal bereikten we onder andere dankzij de overtuigde groene keuzes van onze klant Deloitte.
KBC Autolease en Deloitte gaan voor groen wagenpark met elektrische auto's.

Wie kent ze niet, de MINI’s van Deloitte, met de groene zijspiegels? Al meer dan 10 jaar laat de professionele dienstverlener jonge nieuwkomers in de onderneming met dit sympathieke, iconische wagentje naar klanten rijden.

Opvallend, voor de lichting van 2020 koos Deloitte voor een 100 procent elektrisch aangedreven model. CEO Piet Vandendriessche legt uit: “We hebben de ambitie om onze CO2-uitstoot te verminderen. Aangezien ons wagenpark het leeuwendeel van onze totale uitstoot vertegenwoordigt, zit daar de grootste opportuniteit om deze doelstelling te realiseren. De toevoeging van de elektrische MINI’s is voor ons dan ook een logische en zeer belangrijke volgende stap.”

Duurzaam partnerschap

Deloitte gaat voor elektrische MINI's.

Voor zijn oefening in duurzaamheid vond de professionele dienstverlener een perfecte partner in KBC Autolease.

“Net als Deloitte zijn wij er immers van overtuigd dat bedrijven een belangrijke voorbeeldfunctie hebben en een positieve bijdrage kunnen leveren aan het milieu”, zegt CEO Stefan Delaet. “Daarom ook ondertekenden we het charter van KBC Groep om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn en lanceerden we het ‘Energize Lease’-programma om de mogelijkheden van alternatieve energie, mobiliteit en energiebeheer verder te verkennen. We streven naar oplossingen die zowel klanten als het milieu ten goede komen. We zijn blij dat we met Deloitte en BMW Group twee partijen aan boord hebben die mee durven te springen en te pionieren in de zoektocht naar nieuwe, innovatieve opties. Veranderingen als deze realiseer je immers niet in je eentje. Daarvoor moet je de handen in elkaar slaan.”

De beslissing van Deloitte om 100 elektrische MINI’s te bestellen vloeit voort uit de bredere duurzaamheidsambities van de organisatie. Het volledige mobiliteitsprogramma bevat naast wagens met een beperktere CO2-uitstoot eveneens een aantal hybride en elektrische voertuigen. Medewerkers die voor die laatste optie kiezen, krijgen een thuislaadpaal of een aangepaste stekker ter beschikking. Ze kunnen eveneens gebruik maken van de laadpalen die in het hele kantorennetwerk voorzien zijn.

En dat is nog niet alles, want naast wagens biedt Deloitte zijn medewerkers ook een resem andere mobiliteitsoplossingen aan, zoals fietsen en openbaar vervoer. De bedoeling is dat medewerkers op elk moment zelf kunnen bepalen welk vervoersmiddel het meest geschikt is.

Groene toekomst

Voor de medewerkers die recent aan hun opdracht bij Deloitte begonnen, zal het zonder twijfel als muziek in de oren klinken. Kayleigh Amys, een van de eersten die haar autosleutel in ontvangst kwam nemen, stapte alvast zelfverzekerd achter het stuur. “Fantastisch om met zo’n wagen naar klanten te kunnen rijden. Laat die groene toekomst nu maar komen!”

Meer info?

Contacteer KBC Autolease